Επεισοδιακή διανομή προϊόντων στους Ρομά της Άμφισσας- Προπηλάκισαν αντιδημάρχους και "έσπασαν" αυτοκίνητο του Δήμου Δελφών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισοδιακή ήταν η διανομή αντισηπτικών, μασκών, νερών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί από τον Δήμο Δελφών στους δυο από τους τρεις καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Άμφισσα.

Συγκεκριμένα, 4 αντιδήμαρχοι και 2 υπάλληλοι του δήμου, ήρθαν αντιμέτωποι με εξαγριωμένους Ρομά που κατοικούν στην είσοδο της πόλης και πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά είχαν πληροφορηθεί λανθασμένα ότι θα πληρώνονταν επίδομα σε μετρητά και δυσανασχέτησαν όταν διαπίστωσαν ότι η βοήθεια αφορούσε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.
Αρνήθηκαν να παραλάβουν τα προϊόντα και προπηλάκισαν τους αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους και προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητο του Δήμου Δελφών. Δεν πτοήθηκαν ούτε από την παρουσία της αστυνομίας που ήταν έντονη και συνόδευε την αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών.
Υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά συγκεκριμένων Ρομά που προκάλεσαν το επεισόδιο και φέρεται να υποκινούν και τη στάση των περισσοτέρων που μένουν στους καταυλισμούς.
Να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων εβδομάδων που ο Δήμος Δελφών ενισχύει τους Ρομά. Και την πρώτη φορά, είχε σημειωθεί ένταση στους δυο συγκεκριμένους καταυλισμούς.
Κανονικά έχουν δεχτεί την βοήθεια σε προϊόντα και τις δυο φορές οι Ρομά που μένουν στον τρίτο καταυλισμό στην Άμφισσα.
πηγή: tvstar.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ