Το πέταγμα της νυχτερίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια γωνιά μιας επαρχίας της αχανούς Κίνας ένας Κινέζος έφαγε νυχτερίδα κι εγώ δεν μπορώ να πλύνω την ταπετσαρία του αυτοκινήτου μου. Ένας Κινέζος έφαγε νυχτερίδα και πήρε παράταση η Ανάσταση του Κυρίου.

Τελικά δεν είναι η πεταλούδα που ευθύνεται για τη θεωρία του χάους, είναι προφανώς κάτι ασχημομούρικα φτερωτά βαμπίρ δεξιά του Σινικού Τείχους. Το αποτέλεσμα βεβαίως βεβαίως, είναι το ίδιο: Ένα θρόισμα στην άλλη άκρη του κόσμου, προκαλεί τυφώνα στην απέναντι άκρη. Θεωρία συνωμοσίας; Όχι, δοκιμάστηκε στο μεγαλύτερο πειραματικό σωλήνα και πέρασε το τεστ.
Όχι όπως, ας πούμε, τη θεωρία ότι η γη είναι επίπεδη. Ω ναι. Πρόσφατα ο Μάικ Χιούς, για να αποδείξει ότι η γη είναι επίπεδη, έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο πύραυλο για να ανέβει στο διάστημα και να δει τη γη από μακριά. Ήταν καλός ο μακαρίτης, αυτό είναι το μόνο επιβεβαιωμένο. Και κλάμα οι χιλιάδες, κυρίως Αμερικάνοι φαν της θεωρίας.
Στο ίδιο καζάνι και αυτοί που ισχυρίζονται πως η γη και ο άνθρωπος έχουν ηλικία… 8 χιλιάδων χρόνων, για να συμβαδίζει με τα έτη της Βίβλου, και για να το βολέψουν, επιμένουν πως ο άνθρωπος συνυπήρξε με τους δεινόσαυρους, άστε που έχω δέντρο στην αυλή μου που μπορεί να είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Στα άνωθεν, προσθέστε τα νέα φρούτα.
Αυτούς που λένε ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει ή ότι δεν είναι εξαπλωμένος στο βαθμό που λένε οι «τάχατες» ειδικοί ή ότι δεν είναι χειρότερος από τη γρίπη Άλφα, ασχέτως αν στην Ιταλία έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους η γρίπη Άλφα σε ένα χρόνο. Εδώ Κύπριος επιστήμονας έσκιζε τα ιμάτιά του λέγοντας ότι είναι απλά ακόμα μια γρίπη και ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ατζέντα.
Είναι κι αυτοί που ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια συνωμοσία με στόχο τον «έλεγχο του πληθυσμού» από την παγκόσμια μυστική κυβέρνηση ή ξέρω γω από Εβραίους που συνεργάζονται με εξωγήινους. Αλλά κι αυτοί που είναι πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία 5G προκαλεί ή συμβάλλει στην εξάπλωση της πανδημίας, ακόμα και στην Κύπρο που ΔΕΝ έχουμε ακόμη αυτή την τεχνολογία. Άστε που το 5G θα προσφέρει τέτοιες εφαρμογές που όντως θα αναφωνήσουμε «θαύμα! θαύμα!» και οι πιθανότητες να σώζει ζωές παρά να καταστρέφει είναι μάλλον πολύ περισσότερες, όπως για παράδειγμα με τις ρομποτικές εγχειρήσεις με ασύρματα δίκτυα και τα αυτοματοποιημένα οχήματα.
Άφησα στο τέλος τους καλυτερότερους, όσους επιμένουν ότι ο Κινέζος έφαγε νυχτερίδα για να… πλήξει την Ορθόδοξη πίστη και τον ελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα. Όλοι αυτοί ζουν ανάμεσά μας, είναι γείτονές μας, κατά τα άλλα νορμάλ άνθρωποι, που ψηφίζουν, που κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Κατ’ αρχή να ξεκαθαρίσω ότι μια θεωρία συνωμοσίας για να έχει «πιστοποιητικό» πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, να είναι αληθοφανής αν μη τι άλλο. Αν πατάει πάνω σε γελοία επιχειρήματα, απλά αποκαλύπτει τη φαιδρότητα όσων τα υποστηρίζουν. Επιπρόσθετα, καθίστανται και επικίνδυνοι, όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους, αφού το «γράψιμο» επιστημονικών δεδομένων μπορεί να καταστεί ωρολογιακή βόμβα για τον υγιή πληθυσμό, αναλόγως της τρέλας που πουλά ο καθένας.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για απόδραση από τη βασανιστική πραγματικότητα, αλλά το άθροισμα στο τέλος της ημέρας θα είναι αρνητικό για το σύνολο της κοινωνίας. Κάποιος λοιπόν να τους μαζέψει και επίσης να τους κόψει τα social media γιατί πού ξέρετε, μπορεί και αυτά να αποτελούν φορέα του ιού. Στα τρία like, κάηκες.
[email protected]
Φιλελεύθερα, 12.4.2020.
Γιώργος Αγκαστινιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ