Σαν σήμερα βυθίζεται το διασημότερο πλοίο όλων των εποχών… (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα: RMS Titanic) ήταν Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Η βύθισή του προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.500 ατόμων σε ένα από τα πλέον θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία.
Ο Τιτανικός είναι, ίσως, το πιο διάσημο πλοίο όλων των εποχών. Η μνήμη του παραμένει ολοζώντανη στις ημέρες μας, μέσα από πολυάριθμα βιβλία, εκατοντάδες ταινίες και εκθέσεις.
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Τιτανικός
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3CEO5vR9Usc&w=533&h=400]
Στιγμές Ελληνικής Τηλεόρασης
Φαντάσματα της αβύσσου (2003) Ντοκιμαντέρ για τον Τιτανικό
Υπόθεση: Συνοδευόμενοι από ομάδα ειδικών ναυτικών και ιστορικών, ο Τζέιμς Κάμερον (“Τιτανικός”, “Avatar” κ.α.) και ο φίλος του ηθοποιός Μπιλ Πάξτον (“Τιτανικός”, “Απόλλων 13”) ξεκινούν ένα ταξίδι για να ερευνήσουν ότι απέμεινε από τον Τιτανικό. Κάνοντας χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας, που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτή την αποστολή, ο Κάμερον και το συνεργείο του εξερευνούν κυριολεκτικά ολόκληρο το πλοίο, εξωτερικά και εσωτερικά, όπως δεν έχει ξαναγίνει. Ταυτόχρονα, επιχειρείται αναπαράσταση των τελευταίων στιγμών πριν από το ναυάγιο, με βάση τα ευρήματα του βυθού.
Με τη συνδρομή του επιτυχημένου σκηνοθέτη, η Disney παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό θέαμα για όλη την οικογένεια που συνδυάζει ντοκουμέντα από το ναυάγιο, όπως και αναπαράσταση από χώρους και καταστάσεις του Τιτανικού πριν τη βύθισή του.
Πρωτότυπος τίτλος: Ghosts of the Abyss
Βαθμολογία IMDb: 6,8/10
Σκηνοθεσία: James Cameron
Πρωταγωνιστούν: Bill Paxton, Lori Johnston, Lewis Abernathy, James Cameron
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=N6vSF4bkBSE&w=711&h=400]
Ντοκιμαντέρ Για Όλους
Top-10 Μυστήρια Γύρω Από Τον Τιτανικό
Ο Τιτανικός ήταν στην εποχή του κυριολεκτικά ένα θαύμα της ναυπηγικής, αποτελώντας ένα πρωτοποριακό τύπο πλοίου. Ενσωμάτωνε πολλές καινοτομίες για την εποχή του: ανελκυστήρες για γρήγορη πρόσβαση στα διάφορα καταστρώματα, χαμάμ, γυμναστήριο, πισίνα, ταχυδρομείο και υπέρμετρη πολυτέλεια. Ιδιαίτερα το σέρβις και το φαγητό που πρόσφερε στους επιβάτες της Α’ θέσης, ήταν πολύ πλουσιότερο και από τα αντίστοιχα των σύγχρονων ξενοδοχείων 5 αστέρων.
Ο Τιτανικός παραμένει βυθισμένος στον υγρό του τάφο, στον Ατλαντικό, 400 περίπου μίλια από την ακτή της περιοχής Newfoundland. Βρέθηκαν χιλιάδες αντικείμενα, που ανήκαν στους επιβάτες του και στον εξοπλισμό του πλοίου. Πολλά χρόνια μετά από την βύθιση του, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα στα οποία ίσως να μην δοθεί ποτέ απάντηση…
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NQ70bPBcFV0&w=711&h=400]
Lab of Top10
Οι Ιστορίες συνωμοσίας γύρω από την βύθιση του Τιτανικού
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rA26D-aEDu4&w=711&h=400]
Chris Myriokefalitakis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ