Αυξάνουν τις ώρες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για να μη χρειαστεί να επιστρέψουν τα δίδακτρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΠΝΠ έβαλε «φωτιά» στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα οποία ψάχνουν τρόπους για να μη χάσουν τα δίδακτρα…

Με πολλές ταχύτητες αναμένεται η εφαρμογή από τις δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης των μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση και τα οποία ενισχύονται, συμπεριλαμβάνοντας απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών που μένουν κλειστοί, αλλά και μείωση διδάκτρων ιδιωτικών δομών για μη παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως π.χ. μετακινήσεις και απογευματινές δραστηριότητες.
Αν και στα κολέγια φαίνεται να υπάρχει μια σχετικά καλή αντιστοιχία υπηρεσιών στη φυσική και στην ψηφιακή αίθουσα, δεν συμβαίνει το ίδιο στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης.
Πολλές επιχειρήσεις επιδίδονται σε «αγώνα δρόμου» τις τελευταίες ημέρες για να καλύψουν τα κενά και να περισώσουν όσο γίνεται το μερίδιο των διδάκτρων που θα κληθούν να επιστρέψουν.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας (8 Απριλίου) για τα μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας, πολλές εκπαιδευτικές δομές που μέχρι τότε πρόσφεραν περιορισμένες ώρες παράδοσης, πλέον έχουν αυξήσει τα μαθήματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Προσθέτουν δε μαθήματα και πλέον των βασικών, μέχρι Θρησκευτικά και Χειροτεχνία εξ αποστάσεως. Έτσι μαθητές του δημοτικού που μπορεί να παρακολουθούσαν 1-2 ώρες την ημέρα τρεις φορές την εβδομάδα, τώρα έχουν τουλάχιστον τρίωρα καθημερινά, ενώ 5ωρα καλούνται να παρακολουθήσουν μαθητές γυμνασίου.
Εφημερίδα “ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ