Σκάνδαλο μεγατόνων: Εν μέσω πανδημίας φυγαδεύουν καταχραστές δημοσίου χρήματος και τραπεζίτες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τύποι είναι πραγματικά αδίστακτοι. Και φυσικά έτσι εξηγείται ο λόγος που η οικονομία είχε πέσει στα Τάρταρα πριν ακόμα τον κορονοϊό. Είχαν πέσει σαν τις ακρίδες του Φαραώ στο δημόσιο ταμείο, γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Και τώρα, εν μέσω πανδημίας, πέρασαν πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αθωώνει τραπεζίτες οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι με βαρύτατα κακουργήματα.

Και φυσικά βαρύτατες είναι οι ευθύνες και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ως κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές υπέγραψε τον σκανδαλώδη νέο ποινικό κώδικα φύγω καταχραστές και απατεώνες.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαίρεσαν από την αναστολή του χρόνου προθεσμίας παραγραφής νόμιμων και δικονομικών προθεσμιών, (μέχρι να λήξουν οι έκτακτες συνθήκες και να επανέλθει πλήρως η λειτουργία των δικαστηρίων), υποθέσεις για μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα (για τις οποίες είχαν ασκηθεί αυτεπαγγέλτως βαρύτατες ποινικές διώξεις για απιστία) και συναφή αδικήματα και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Πρόκειται για μια ενέργεια που έγινε εν μέσω συνθηκών πανδημίας, κι ήρθε να «κουμπώσει» με ένα παλαιότερο νομοθέτημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από τα πρώτα που έσπευσε να φτιάξει, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι για τις εκκρεμείς υποθέσεις απιστίας πρέπει πλέον (για να συνεχιστεί η διερεύνηση τους) να υποβληθεί έγκληση από τον δικαιούμενο, δηλαδή την πληγείσα από τις «λαμογιές» των σελεχών της, τράπεζα. Μάλιστα ο νέος αυτός κατάπτυστος νόμος έδινε το δικαίωμα στις τράπεζες να υποβάλλουν την έγκληση του εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη της ισχύος του. Διαφορετικά οι δικογραφίες θα έμπαιναν στο χρονοντούλαπο μιας σκανδαλωδώς νομοθετούμενης αμνηστίας, δηλαδή θα τοποθετούνταν, με λίγα λόγια, στον κάλαθο των αχρήστων. (Πληροφορίες απο Documento)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ