Ανακοινώθηκε η κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στη Ρουμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, μετά από σχετική συμφωνία. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ιερείς, εθελοντές ενοριών και αστυνομικοί θα διανείμουν το Άγιο Φως.

“Προκειμένου να προσφέρουμε πνευματική παρηγοριά σε όλους εκείνους που περνούν επί του παρόντος δύσκολες στιγμές, θα βοηθήσουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας το Άγιο Πάσχα, με τη διανομή του ιερού φωτός από την Ιερουσαλήμ το βράδυ της Ανάστασης”, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Μαρσέλ Βέλα.
“Η διανομή του Αγίου Φωτός από την Ιερουσαλήμ το οποίο θα αφιχθεί το απόγευμα του Μ.Σαββάτου 18 Απριλίου, θα γίνει από τους εθελοντές των ενοριών και από τα πληρώματα δημόσιας τάξης και τις περιπολίες που υπάρχουν υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Άμυνας, ξεκινώντας από το Μ.Σάββατο στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα). Οι πιστοί θα μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους, στην αυλή ή το κτίριο όπου ζουν, ακολουθώντας τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, έτσι ώστε να αποφευχθεί το πλήθος και η δημιουργία ομάδων μεγαλύτερων των 3 ατόμων. Από αυτή την άποψη, δύο ή τρεις κάτοικοι μια πολυκατοικίας μπορούν να προσφέρουν το Άγιο Φως που θα λάβουν από τους εθελοντές σε όλους τους γείτονες”.
“Στις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με τη βοήθεια του προσωπικού του ΥΠΕΣ. Τη νύχτα της Αναστάσεως επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των ιερέων που θα διανέμουν το Άγιο Φως στα σπίτια των πιστών, καθώς και στους εθελοντές, που θα φέρουν ταυτότητα, ονομαστικό σήμα από την ενορία, μάσκα και προστατευτικά γάντια”.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, η Ρουμανία μετρά 6.879 κρούσματα κορονοϊού, 351 θανάτους και 1.051 ασθενείς να έχουν αναρρώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ