Βιβλίο-πλατφόρμα για την κρίση εκδίδει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η πανδημία και το ‘εμβόλιο’ στη βαριά σκιά του Επιμηθέα» είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή τον επόμενο μήνα. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποθεώνει το κοινωνικό κράτος, αλλά και τις έννοιες της ελευθερίας και της συλλογικότητας.

Του Βασίλη Σκουρη ieidiseis.gr
Τις τελευταίες πινελιές στο νέο του βιβλίο, το πρώτο μετά τη λήξη της θητείας του στο Προεδρικό Μέγαρο, βάζει ο Προκόπης Παυλόπουλος, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας».
Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει αρχές Μαΐου αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή και εν συνεχεία σε έντυπη από τις εκδόσεις Gutenberg, φέρει τον τίτλο «Η πανδημία και το εμβόλιο στη βαριά σκιά του Επιμηθέα».
Στις εκατό περίπου σελίδες του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποθεώνει το κοινωνικό κράτος, με την επιστροφή που αυτό σημειώνει την εποχή της κρίσης του κορονοϊού.
Ειδικά, μάλιστα, στην ενότητα «Η πτώση και η άνοδος του κοινωνικού κράτους», καθώς ο συγγραφέας λαμβάνει αφορμή και από την κατακρήμνιση των περίφημων ιδιωτικών συστημάτων υγείας σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και αυτή ακόμα η Γαλλία. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δεχθεί, άλλωστε, πολλαπλές και αήθεις πολλές φορές επιθέσεις από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους της χώρας, καθώς είχε ασκήσει κριτική κατά τη διάρκεια της θητείας του σε ακραίες οικονομικές θεωρίες -και ειδικά για την αναφορά του στον «Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού».
Στο βιβλίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν ειδικά κεφάλαια για την έννοια της συλλογικότητας, αλλά και της ελευθερίας, όπου εξετάζονται από νομικής απόψεως και τα όρια του περιορισμού των ατομικών ελευθεριών.
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τέλος, εκπλήσσει με τις αναφορές του στη μοναξιά την εποχή της κρίσης, αλλά και τις γενικότερες αναφορές του στις επιπτώσεις της πανδημίας στην καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων.
Το νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου, πάντως, χαρακτηρίζεται από αυτούς που γνωρίζουν, ως «πλατφόρμα». Σίγουρα, όμως, καταδεικνύει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει σκοπό την αποστρατεία του από την πολιτική, μετά τη λήξη της θητείας του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ