Εξαιρετικά ανησυχητικό σημάδι η σημερινή έξοδος στις αγορές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι καλός οιωνός η απόδοση του επταέτους ομολόγου, παρά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Το επιτόκιο κυμάνθηκε πάνω από το 2%, Την ίδια στιγμή

που όλοι οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων παγκοσμίως, λόγω της ανασφάλειας που προκαλεί η επερχόμενη ύφεση και φυσικά δεν προτίθενται να επενδύσουν στις υψηλής επικινδυνότητας μετοχές στις χρηματιστηριακές αγορές, το ελληνικό ομόλογο καθίσταται ουραγός της Ευρώπης, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και αυτό διότι όπως έχουμε αναλύσει, η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας είχε ήδη ανατραπεί το τελευταίο εφτάμηνο, πριν την έλευση του κορονοϊού. Οι αγορές αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, διότι απλούστατα δεν ενημερώνονται από τα ΜΜΕ κάθε χώρας, ούτε φυσικά από την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο το ζήσαμε και το 2009, με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία, που παρά τους διθυράμβους που του έκαναν σύσσωμα τα συστημικά μέσα, οι αγορές είχαν τελείως διαφορετική άποψη γιατί απλούστατα γνώριζαν πολύ καλά το σχέδιο του.
Τώρα, παρά την παρέμβαση της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας και τις μαζικές αγορές θεσμικών σε κρατικά ομόλογα χωρών, χτύπησε ένα μεγάλο καμπανάκι για την Ελλάδα. Και αλίμονο σε αυτούς που δεν θα το ακούσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ