Καταρρέει η Γαλλία. 1.438 νεκροί σε ένα 24ωρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που έγινε στη Γαλλία σήμερα, αφού οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο εκτοξεύτηκαν στους 1.438.

Ο γενικός Διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, ανακοίνωσε πως 10.643 ασθενείς κορονοϊού κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ 6.524 είναι οι νεκροί που καταγράφονται στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων της χώρας. Συνολικά 17.167 είναι οι νεκροί στη χώρα από την ασθένεια Covid-19.
Ωστόσο, ο Σαλομόν έσπευσε να σημειώσει πως ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός οφείλεται και σε περιστατικά του περασμένου τριημέρου τα οποία και δεν είχαν συμπεριληφθεί στη γενική λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό.
Όπως είπε η αύξηση στους αριθμούς οφείλεται σε “επανακαταμέτρηση δεδομένων από το τελευταίο τριήμερο”. Να σημειωθεί πως το περασμένο Σαββατοκύριακο γιορτάστηκε το καθολικό Πάσχα.
Ο αριθμός των ασθενών είναι μειωμένος κατά 513 ανθρώπους, επειδή πολλοί ασθενείς ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο. “Είναι η πρώτη μείωση και πρέπει να χαιρετίσουμε” αυτό το γεγονός, είπε ο Σαλμόν κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική συνεχίζει επίσης να μειώνεται (-273 σήμερα), για έβδομη ημέρα. Ωστόσο παραμένει ακόμη υψηλός, στους 6.457 ανθρώπους.
Μακρόν: Σε πέντε χρόνια η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι “θα γίνουν τα πάντα για την ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ σε πέντε χρόνια”, όπως είχε δεσμευθεί εδώ και έναν ακριβώς χρόνο μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα του εμβληματικού καθεδρικού ναού του Παρισιού.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας για την πρώτη επέτειο της πυρκαγιάς, ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζει ότι η τραγωδία αυτή δεν έχει ξεχαστεί, ακόμη και αν “οι ημέρες μας, οι σκέψεις και οι ζωές μας έχουν γίνει όμηροι” της κρίσης του κορονοϊού.
“Θα ανοικοδομήσουμε την Νοτρ Νταμ σε πέντε χρόνια, το έχω υποσχεθεί. Θα κάνουμε τα πάντα για να τηρήσουμε αυτήν την προθεσμία. Φυσικά, οι εργασίες έχουν διακοπεί αυτήν την στιγμή εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, αλλά θα ξαναξεκινήσουν μόλις αυτό γίνει δυνατό”, είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ