Array

Κίνα: Οργή και ανησυχία για την Ελλάδα

300px BRIC leaders in 2008Οι τελευταίες αλγεινές εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει οργή αλλά και έκδηλη ανησυχία στους εξ’ ανατολών θιασώτες της Σινοελληνικής συμπόρευσης.  Η απρέπεια με την οποία θεωρούν ότι αντιμετωπίστηκε η πρόσφατη επίσκεψη του  ηγέτη Hu Jintao από την αντιπολίτευση και τα Ελληνικά ΜΜΕ προκάλεσε οργή. Οι τελευταίες εξελίξεις και η έκρηξη βίας όμως έκαναν τους Κινέζους επιτελείς να ανησυχούν για την βιωσιμότητα των πρόσφατων αποφάσεων και του γενικότερου σχεδιασμού.
Είναι γεγονός ότι η επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη ήλθε σε δεύτερη μοίρα λόγω της υπόθεσης του Βατοπαιδίου, παρ’ όλη τη σημασία και σημειολογία της. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την επίσκεψη του ηγέτη της ισχυρότερης οικονομικά χώρας του πλανήτη να προβάλλεται για μερικά λεπτά, πίσω από τις γραφικές φιγούρες του Εφραίμ και του Αρσένιου. Θεωρούν απαράδεκτη και την αποσπασματική μετάδοση των δηλώσεων του, το περιεχόμενο των οποίων ήταν εξέχουσας σημασίας για τη χώρα μας.
Κινέζοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να διαφυλάξει την ισχύ των συμφωνιών τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Η στάση της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) προκαλεί ανασφάλεια για τη διάρκεια των πεπραγμένων σε περίπτωση ανατροπής του πολιτικού σκηνικού. Εδώ βέβαια πρέπει να τονιστεί η εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπο του υφυπουργού κύριου Πάνου Καμμένου ο οποίος όλη αυτή την περίοδο δούλεψε μεθοδικά παρά την εκστρατεία δυσφήμισης που υπέστει. Τόσο για τη συμφωνία όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Στον κοινωνικό τομέα οι επιτελείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις ρατσιστικές δηλώσεις που προηγήθηκαν των επεισοδίων και αφορούσαν Κινεζοφοβία δυτικού τύπου (όχι στην Chinatown κλπ). Γι’ αυτό και στη διάρκεια των επεισοδίων οι Κινέζοι πολίτες είχαν ειδοποιηθεί να αποφεύγουν τα “θερμά” μέτωπα αλλά και να θωρακίσουν τις επιχειρήσεις τους. Η Κίνα απαίτησε από την πολιτεία την “αποτελεσματική προστασία” των Κινέζων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Αξιωματούχοι της CMC θεωρούν ότι η Ελλάδα, παρ’ όλες τις δυσμενείς εξελίξεις, αποτελεί τον μόνο αξιόπιστο εταίρο στη Δύση. Η διπλωματία των λιμένων είναι δε η “Κερκόπορτα” οικονομικής εισβολής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Γι’ αυτό και το ΚΚΚ είναι αποφασισμένο να στηρίξει τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά την Ελλάδα ευελπιστώντας σε εξομάλυνση της κατάστασης. Σε αυτό το μήκος κύματος, μεγάλος όγκος αδιάθετων Ελληνικών ομολόγων θα διατεθούν προς ανατολάς, γεγονός που δίνει ανάσα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μετά την πρόσφατη “δολιοφθορά” από ΔΝΤ και Παγκόσμια τράπεζα.
J.H.P.
最近的事态发展在希腊引起愤怒和关注显然在整个东部狂热

适应。的无能与认为,处理最近访问的国家主席胡锦涛的反对派和希腊媒体造成了愤怒。最近的事态发展和爆发暴力事件,但中国决策者担心的可持续性最近作出的决定和整体设计。
的确,这次访问的中国领导人是次要的,因为情况尽管重要性和语义。中国官员已经不相信在他们眼中看到的访问领导人的经济强大的国家在这个星球上运行几分钟,后面的丰富多彩的数字,埃弗拉和男性。认为不可接受的和支离破碎的广播的声明,其内容是极为重要的我们的国家。
中国官员坚持认为,希腊政府有能力维护的有效性,协议双方在通讯和政治水平。的态度反对造成的不安全期间的活动时,政治面貌。这当然应该强调的是,评估是在人的国务卿主要帕努在这期间,他工作有条不紊,尽管运动遭受的诽谤。双方的协议,并在个人层面上。
在社会部门制造商也在关注种族主义言论事先事件和西式(而不是在唐人街等) 。这就是为什么在节目的中国公民应尽量避免“热”方面,而且还以保护他们的行动。中国要求美国“有效保护”的中国公民的生活和工作在希腊举行。
管委会官员认为,希腊,尽管不利的事态发展,是唯一可靠的合作伙伴在西部。在外交的港口不是“后门”的经济入侵在东南欧。这就是为什么中共决心支持政治和经济希腊希望纠正这种状况。在此波长,群众的债券未希将分配给东部地区,这使政府的喘息空间后,最近规划“破坏”的国际货币基金组织和世界银行。

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ