19/09/2021

Ο κορωνοϊός έβαλε σε καραντίνα τα Μπαλέτα Μπολσόι.

Το διασημότερο κλασικό χορευτικό συγκρότημα του κόσμου, τα περίφημα Μπαλέτα Μπολσόϊ, χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό ενώ εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ρωσίας με ένα εντυπωσιακό σόου το οποίο προβλήθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.
Τριάντα τέσσερα άτομα απ’ όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο «Είμαστε Μαζί» βρέθηκαν θετικά στον COVID – 19, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των Μπαλέτων τα οποία πλέον βρίσκονται σε καραντίνα.

Παρά το γεγονός ότι, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, όλοι όσοι συμμετείχαν στην προετοιμασία του σόου είχαν υποβληθεί σε τεστ και ήταν αρνητικοί, μετά από λίγες ώρες η πραγματικότητα αποδείχτηκε τελείως διαφορετική. Προφανώς κάποιοι βρίσκονταν στην φάση επώασης της νόσου, ήταν ασυμπωματικοί και δεν εντοπίστηκαν από τα τεστ. Ο συγχρωτισμός, ωστόσο, εκατοντάδων ανθρώπων, στο άδειο πλην κλειστό θέατρο της Μόσχας προκάλεσε, έξαρση των κρουσμάτων, τα οποία προστέθηκαν σε αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί στη Ρωσία τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 21.000.
«Όλο το προσωπικό του θεάτρου, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων της ασφάλειας και των μηχανικών, υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού δύο ημέρες πριν το σόου. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα κρούσματα να μολύνθηκαν κατά την διάρκεια της παράστασης» δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Μπολσόι Vladimir Urin προσθέτοντας πως «τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό ετέθησαν σε κατ΄ οίκον απομόνωση παρότι δεν είχαν πυρετό ή άλλα έντονα συμπτώματα».
Ανάμεσά τους, πάντως, δεν είναι ο διάσημος Ουκρανός χορευτής Σεργκέϊ Πολούνιν ο οποίος συμμετείχε στην παράσταση δηλώνοντας πως το να χορεύει σε άδειο θέατρο ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για εκείνον: «Ήμουν πολύ χαρούμενος που χόρεψα για να υποστηρίξω τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό αλλά κι εκείνους που βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι ασυνήθιστο να χορεύεις σε ένα άδεια θέατρο αλλά όταν περπατούσα στη σκηνή είχα την αίσθηση πως υπάρχει κοινό από κάτω».
Οι αντιδράσεις
Αρκετοί είναι βεβαίως εκείνοι που αποδίδουν το γεγονός στην έλλειψη των απαραίτητων μέτρων και ειδικά στη μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Δεν είναι εξάλλου λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Ρωσική Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, την εξάπλωση της πανδημίας. Να σημειώσουμε εδώ πως χθες η Ρωσία σημείωσε αύξηση – ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων τα οποία ανήλθαν σε περίπου 3.400.
Ιδιαίτερα αυστηρή στάση μάλιστα εναντίον της Ρωσίας, κρατά, τις τελευταίες ημέρες η Κίνα, η οποία έκλεισε να σύνορά της με την γειτονική χώρα καθώς θεωρεί πως τα νέα της κρούσματα οφείλονται σε ανθρώπους που ήρθαν από την Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ