«Επιχείρηση Πιλοτή» από την ΕΛ.ΑΣ. – 1000 ευρώ πρόστιμο για κάθε παραβάτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιλοτές και ταράτσες πολυκατοικιών, οικόπεδα και ανοιχτοί χώροι στις γειτονιές, θα είναι την Κυριακή του Πάσχα στο στόχαστρο της Αστυνομίας.

Στόχος να μην παραβιαστούν οι κανόνες συγκέντρωσης πολλών ατόμων με αφορμή το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.
Ταυτόχρονα θα ελέγχονται και από αέρος όλα τα σημεία που κάθε Πάσχα αποτελούν σημεία συγκέντρωσης των εορταστικών εκδηλώσεων όπως είναι στην Αττική το Ζάππειο, το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος του Φιλοπάππου, και το Τατόι. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τα drones και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας, που παράλληλα θα επιτηρούν και μέσα στις πόλεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κλοπών, διαρρήξεων με στόχο τα κλειστά καταστήματα.
Ο μεγάλος πονοκέφαλος των επιτελών της Αστυνομίας είναι οι καταγγελίες που θεωρούν βέβαιο ότι θα δεχθούν τα Κέντρα Άμεσης Δράσης σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αττική, για συγκεντρώσεις μεγάλων ομάδων, οικογενειών ή και φίλων, για το ψήσιμο του αρνιού.
«Εάν εντοπίσουν οι αστυνομικοί που θα περιπολούν κάτι τέτοιο, θα τους υποχρεώσουν να διαλυθούν με μια επίπληξη», λέει στο astinomiko.gr ανώτατος αξιωματικός του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. «Εάν όμως υπάρχει καταγγελία από πολίτη θα είμαστε υποχρεωμένοι να βεβαιώσουμε πρόστιμα τα οποία φτάνουν στα 1.000 ευρώ κατ΄ άτομο εάν πρόκειται για παρέα άνω των δέκα ατόμων», συμπληρώνει.
Όπως επισημαίνουν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.
Έτσι σε κεντρικό επίπεδο, έχουν δοθεί εντολές σε όλες τις υπηρεσίες να εφαρμόζουν κατά γράμμα τα μέτρα και να επιβάλουν χωρίς διακρίσεις τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις για το διάστημα από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη, το πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας διπλασιάστηκε στα 300 ευρώ.
Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού, κυρίως με τον κωδικό Β4, που αφορά τη μετάβαση σε άνθρωπο που έχει ανάγκη βοηθείας, στο οποίο επέμεινε με ιδιαίτερη έμφαση ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι εντολές προς τους επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών είναι να μην δείξουν καμία επιείκεια σε περιπτώσεις με αυτό τον κωδικό, που κατά την μετακίνηση δεν υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως διεύθυνση προορισμού, στοιχεία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι χρήζει βοηθείας, αποδεικτικό του προβλήματος, ώρα επιστροφής και φυσικά να μην επιβαίνουν στο αυτοκίνητο πάνω από δύο άτομα.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, από χτες ήδη έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες στις αγορές για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για κλοπές και άλλα αδικήματα.
Παράλληλα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τα διόδια που υπάρχουν σε μόνιμη βάση αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή αποχώρησης προς την επαρχία, ισχύουν τα εξής μέτρα:
– Υπάρχουν μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις.
– Έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η εμφανής παρουσία αστυνομικών σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, ώστε να μην φύγει κανείς που δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού στην παραλαβή δεμάτων από την επαρχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ