Τo hedge fund που πλούτισε από τον κορονοϊό

Τρελές αποδόσεις που φτάνουν το 3.600% προσέφερε στους πελάτες του hedge fund που βάζει στο στόχαστρο «μαύρους κύκνους». Τι υποστηρίζει για τη σημερινή πανδημία ο σύμβουλος του fund, Νασίμ Τάλεμπ.

Ένα επενδυτικό κεφάλαιο αντιστάθμισης ακραίου κινδύνου (tail-risk) με σύμβουλο τον συγγραφέα του «Μαύρου Κύκνου», Νασίμ Τάλεμπ», προσέφερε στους πελάτες του απόδοση 3.612% τον Μάρτιο.
Aπό την αρχή του έτους ώς το τέλος Μαρτίου το fund, το οποίο διαχειρίζεται η Universa Investments, κατέγραψε απόδοση 4.144%, σύμφωνα με γράμμα προς επενδυτή από τον πρόεδρο και CIO, Μαρκ Σπιτσνέιγκελ, το οποίο έχει δει το Bloomberg.
O κ. Σπιτσνέιγκελ, αναφέρει στο γράμμα ότι η Universa «κλείδωσε» τα κέρδη από τις θέσεις της, ενώ διατηρεί κάποια προστασία ενάντια στο ενδεχόμενο περαιτέρω sell-off στις αγορές.
«Κοιτώντας μπροστά, ο κόσμος παραμένει παγιδευμένος στη μητέρα όλων των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών φουσκών» γράφει στο γράμμα ο 49χρονος Σπιτσνέιγεκλ. «Είναι οι συστημικές αδυναμίες που έχει προκαλέσει αυτή η άνευ προηγουμένου φούσκα των κεντρικών τραπεζών, η αφελής ανάληψη ρίσκου και η μόχλευση που τη συνοδεύει, που καθιστά αυτή την πανδημία τόσο δυνητικά καταστροφική για τις χρηματοοικονομικές αγορές και την οικονομία» προειδοποιεί.
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg στις 30 Μαρτίου, ο κ. Τάλεμπ υποστήριξε ότι μια πανδημία σαν τη σημερινή ήταν ένα προβλέψιμο γεγονός και όσοι επενδυτές δεν είχαν ασφαλιστεί ενάντια στον κίνδυνο αυτό πληρώνουν το τίμημα με βαριές απώλειες. Αυτό που είναι αδύνατο να προβλεφθεί είναι το πότε θα εμφανιστεί ένα τέτοιο γεγονός, πρόσθεσε ο ίδιος, λέγοντας πως για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει πάντοτε ασφάλιση.
Ο κ. Σπιτσνέιγκελ συμπεριέλαβε ένα διάγραμμα στο γράμμα του που δείχνει ότι ένα χαρτοφυλάκιο που το 96,7% του ενεργητικού του έχει επενδυθεί στον S&P 500 και το 3,3% στο fund της Universa θα κατέγραφε μηδενικές απώλειες τον Μάρτιο, έναν μήνα στον οποίο το αμερικανικό χρηματιστήριο βούτηξε 12,4%.
Philenews/euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ