Σκούρα τα πράγματα για τον Σουλτάνο – Γερμανικές εταιρείες προβλέπουν αρνητική εξέλιξη της τουρκικής οικονομίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με μελέτη –που δημοσιοποίησε η DW- οι μισές σχεδόν γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία σκέπτονται να περιορίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Το 80% σχεδόν των εταιρειών αυτών έχουν αρνητικές προβλέψεις για την τουρκική οικονομία ως συνέπεια της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η μελέτη 4.000 περίπου επιχειρήσεων την οποία και εκπόνησε η Συνομοσπονδία Γερμανο-τουρκικού εμπορίου και βιομηχανίας (DIHK) δείχνει πως το 78% των επενδυτών προβλέπουν αρνητική εξέλιξη της τουρκικής οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας.
Οι περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις θεωρούν πως η Κίνα έχει περάσει το στάδιο της κορύφωσης της πανδημίας και προβλέπουν πως οι οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα αποτελούν μεγαλύτερο ρίσκο στο μέλλον, δηλώνει ο Φόλκερ Τρέιερ, Διευθυντής Εξωτερικού Εμπορίου της DIHK.
Oι τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου είναι οι δύο αγορές πού έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά από την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.
Σύμφωνα με τον Τρέιερ οι επιχειρήσεις θεωρούν πως προϋπάρχοντα ζητήματα, όπως γραφειοκρατικά εμπόδια και έλλειψη εργατικού δυναμικού θα επιδεινωθούν συνέπεια του ιού.
Τέλος, η έρευνα του DIHK δείχνει πως σχεδόν το 80% των γερμανικών εταιρειών αναμένουν πτώση του εισοδήματος τους, ενώ το 15% θεωρεί πως το εισόδημα του θα μειωθεί στο μισό.
ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ