Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (European Immunization Week) πραγματοποιείται κάθε χρόνο (20 -26 Απριλίου, το 2020), με πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα κράτη-μέλη ενώνουν τις προσπάθειες τους υιοθετώντας το κοινό σύνθημα «Ας προστατευθούμε όλοι μαζί. Τα εμβόλια σώζουν ζωές» (Protected Together: #Vaccines work!), με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με τη σπουδαιότητα και τα οφέλη των εμβολίων, ως ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των ασθενειών και την προστασία της ζωής των ανθρώπων όλων των ηλικιών, ως ατομικό δικαίωμα και ευθύνη.
Παράλληλα, όμως, τα κράτη-μέλη τιμούν τους πραγματικούς «Ήρωες των Εμβολίων» (Vaccine Heroes), που συμβάλλουν με πολλαπλούς τρόπους στην ατομική και συλλογική ανοσία. Οι επαγγελματίες υγείας που διενεργούν εμβολιασμούς, οι γονείς που επιλέγουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους με τον εμβολιασμό καθώς και όσοι αναζητούν επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες τις οποίες διαχέουν στο κοινό, προάγουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον εμβολιασμό ως ασπίδα προστασίας για την υγεία.
πηγή: sansimera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ