Η δήλωση του αιώνα: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διεθνές πρότυπο προετοιμασίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και η «αγέλη ανοσίας» στην βλακεία…

Εκτός από τον κορωνοιό οι Βρετανοί πολίτες σήμερα κινδυνεύουν και από ένα άλλο «ιό» : Ένα «ιό» που στοχεύει να τους μετατρέψει σε «αγέλη ανοσίας» στην βλακεία.
Όσο καλπάζει, λοιπόν, ο κορωνοιός και θερίζει νέους γέρους και παιδιά και αδειάζει θανάσιμα γηροκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι γιατροί και νοσηλευτές εκλιπαρούν για προσωπικό προστατευτικό υλικό άλλο τόσο και με πρωτοφανή θράσος καλπάζει και η ασύστολη κοροϊδία του λαού από τους ανευθυνο-υπεύθυνους της βρετανικής κυβέρνησης που κακής μας τύχη, διαχειρίζονται τις ζωές 66 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η δήλωση του αιώνα πρέπει να χαρακτηριστεί πλέον η δήλωση της Δρ. Jenny Harries deputy chief medical officer στη δημοσιογραφική από το πρωθυπουργικό γραφεία τη Κυριακή 19 Απριλίου 2020 όταν δίχως ενδοιασμό, και υπό το φως των νέων συνεχιζόμενων επικρίσεων και αποκαλύψεων για σοβαρά λάθη εκ μέρους των (“Sunday Times” 19.4.2020 σελ. 1, 6 και 7) τόλμησε -αντί να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί – να… καυχηθεί πως «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διεθνές πρότυπο σε προετοιμασία»! (“International exemplar of preparedness”).
Συγκεκριμένα όταν καλέστηκε από δημοσιογράφο να απαντήσει για το τραγικό κατάντημα έλλειψης προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού η Δρ. Harries αμύνθηκε λέγοντας : «Το ΗΒ είναι διεθνές πρότυπο σε προετοιμασία. Επομένως το γεγονός ότι υπάρχει απόθεμα για πανδημία θεωρείται μεγάλο κατόρθωμα προετοιμασίας μιας χώρας υπό διεθνείς όρους».
The UK, she said: “Has been an international exemplar in preparedness. So the fact that there is a pandemic stockpile is considered a very high quality mark of a prepared country in international terms.”
Την ίδια ώρα που τα αποθέματα σε εκατοντάδες νοσηλευτήρια έφθασαν στο πάτο, και αεροπλάνο από την Τουρκία που αναμενόταν την Κυριακή 19.4.2020 με 84 τόννους υλικού δεν έφθασε και αναμένεται την Δευτέρα 20.4.2020 προς το απόγευμα.
keimeno argyrou vretania anosia1
«Διερωτάται ένας πως μπορεί να στέκεται και να κάνει τέτοιες δηλώσεις δίχως ντροπή», έγραψε στο twitter της η βουλευτής Diane Abbott, 19.4.2020.
« Η Δρ. Jenny Harries, η οποία είπε ότι δεν χρειαζόμαστε το ‘test, test, test’ γιατί είμαστε η πρώτη παγκόσμια χώρα, και ότι δεν χρειαζόταν να σταματήσει το Cheltenham (φεστιβάλ) το Μάρτιο γιατί δεν υπήρχε μεγάλος κίνδυνος, σήμερα είπε ότι είμαστε ‘διεθνής πρότυπο ετοιμότητας’, σε ποιο πλανήτη ζεί;» Matt Haig δημοσιογράφος και συγγραφέας. 19.4.2020.
Ο Καθηγητής Anthony Costello, από το Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Υγεία του Πανεπιστημίου University College του Λονδίνου είπε ότι « δεν μπορεί να πιστέψει τις δηλώσεις που άκουσε» τονίζοντας ότι κα Harries «ακόμα πιστεύει ότι η πολιτική των testing στο Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα είναι ορθή». Και πρόσθεσε «Και δεν αντιλαμβάνεται τις διασυνδέσεις μεταξύ των test και της ροής των θανάτων από το Covid. Είναι αυτή πολιτική των Αρχι-ιατροκών Συμβούλων; Αν ναι, πρέπει να παραιτηθούν».
O Καθηγητής Anthony Costello να σημειωθεί στις 17 Απριλίου 2020 μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Κοινοτήτων με πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας και πρώην Υπ. Υγείας βουλευτή κ. Jeremy Hunt, επέκρινε την κυβέρνηση για ολιγωρία στην διαχείριση της πανδημίας και εξ΄αιτίας αυτής της καθυστέρησης είπε, υπολογίζει ότι θα υπάρξουν κάπου 40,000 νεκροί μέχρι να τελειώσει αυτή ή κατάσταση.
https://news.sky.com/story/coronavirus-jenny-harries-criticised-for-patronising-remark-about-exemplar-preparedness-11975652
Dr. Helen Ward – «Θα έλθει λογοκρισία και δεν θα αποδώσει συγχώρεση»
Από τις απανωτές επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των συμβούλων της που δεν σταμάτησαν εδώ και εβδομάδες να σημειώσω μόνο δύο. Την δήλωση της Καθηγήτριας Dr. Helen Ward από το Imperial College του Λονδίνου η οποία είπε και έγραψαν στις 15 Απριλίου 2020 οι “Times” και η “Daily Mail”:
« Πολύ λυπηρό, τόσοι πολλοί άνθρωποι να έχουν πεθάνει, και άλλοι τόσοι είναι απεγνωσμένα άρρωστοι γιατί οι πολιτικοί αρνήθηκαν να ακούσουν συμβουλές. Τους είπαμε από ενωρίς lockdown , τους είπαμε test, ηχνιλάτηση και απομόνωση. Αποφάσισαν ότι οι ίδιοι γνώριζαν καλύτερα. Θα έλθει λογοκρισία και δεν θα αποδώσει συγχώρεση».
Και 2) Την Επιστολή που διέρρευσε στις 16 Απριλίου 2020 στο Μπι Μπι Σι από το Τμήμα Υγείας και Κοινωνικής προστασίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για το χειρισμό της πανδημίας, και ότι ο χειρισμός της για την διανομή προστατευτικού εξοπλισμού είναι χαώδης (shambolic).
https://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-52304918
Μας «διοικούν γάιδαροι;»
Ποιος μπορεί να αδικήσει τον αρθρογράφο John Humphrys όταν στις 17 Απριλίου 2020 έγραψε στην “Daily Mail” το άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο “ Are we lions led by donkeys?” (Είμαστε λιοντάρια που μας διοικούν γάιδαροι;»
https://www.dailymail.co.uk/debate/article-8231305/JOHN-HUMPHRYS-publics-common-sense-courage-real-inspiration-crisis.html
Εν τω μεταξύ σήμερα Δευτέρα που γράφεται το κείμενο αυτό, οι εφημερίδες, σε συνέχεια των Κυριακάτικων στα πρωτοσέλιδά τους τουλάχιστον γράφουν:
«Daily Mail” Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΜΑΣ (BETRAYAL OF OUR BRAVEST)
“Daily Mirror” Τώρα υλικό για τη σωτηρία ζωών για τους ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν έφθασε (Now lifesaving kit for NHS heroes doesn’t turn up)
“Metro” DEADLIEST OF DELAYS (Οι πιο θανατηφόρες καθυστερήσεις)
“The Times” PM resists easing of lockdown (Ο Πρωθυπουργός αντιστέκεται στη χαλάρωσει του lockdown)
“The Guardian” Hospital leaders attack government as anger over PPE shortage grows (Ηγέτες των νοσοκομείων επιτίθενται της κυβέρνησης καθώς ο θυμός για την έλλειψη προστατευτικού υλικού μεγαλώνει)
keimeno argyrou vretania anosia2
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος, Λονδίνο
sigamalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ