Απολύτως ύποπτη η πολιτική και πολιτειακή απραξία της Ελλάδας απέναντι στο σχέδιο Ερντογάν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

thumbnail p17338
Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών της χώρας του με τη Λιβύη, τονίζοντας ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.
«Η Τουρκία θα συνεχίζει να τηρεί αποφασιστική στάση και να χαλάει τα “παιχνίδια” στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία παίρνει τη δύναμη της από την αποφασιστικότητα και το… Διεθνές δίκαιο (!!)» ανέφερε ο Σουλτάνος.
Εδώ πλέον αρχίζουν και εγείρονται σοβαρότατες υποψίες για την πλήρη απραξία της Ελλάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα, Ειδικά μετά την αντικατάσταση του Προκόπη Παυλόπουλου από την κ. Σακελλαρόπουλου, με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος με προσωπική του παρέμβαση εμπόδιζε την ανάρτηση των συντεταγμένων της Τουρκίας στον ΟΗΕ. Είναι επίσης η ανυπαρξία έμπρακτης απαντήσεις της Ελλάδας, η οποία έπρεπε τον τελευταίο μήνα να έχει ήδη καταθέσει τις δικές τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ ούτως ώστε να αφαιρέσει από τον Ερντογάν το δικαίωμα επίκλησης στο διεθνές δίκαιο. 
Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, δεν υπάρχει ούτε καν λεκτική αντίδραση στο οργανωμένο σχέδιο Ερντογάν, παρότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο όπως αποκάλυψε το Ολυμπία, τρία πειρατικά – ερευνητικά τούρκικα σκάφη έχουν παραβιάσει την κυπριακή ΑΟΖ και υπάρχουν υπόνοιες ότι θα προωθηθούν ακόμα πιο βαθιά προς την ελληνική ΑΟΖ, επικαλούμενοι ακριβώς το ψευδομνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, που λόγω της ελληνικής απραξίας, ενεργοποιείται πλήρως πλέον από την Τουρκία.
Απορούμε πραγματικά με την κυρία Σακελλαρόπουλου, που υποτίθεται ότι είναι και νομικός. Δεν γνωρίζει τίποτα περί διεθνούς δικαίου ώστε να δώσει την απάντηση που πρέπει; Όπως δινόταν σε διεθνές επίπεδο σε κάθε τέτοια πρόκληση από τον προκάτοχό της; Ο κύριος Μητσοτάκης γιατί ακριβώς την επέλεξε; Διότι εάν Δημιουργηθούν τετελεσμένα λόγω της ύποπτης αυτής στάσης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας, οι ευθύνες θα είναι βαρύτατες. Όπως και οι σκιές για την σκοπιμότητα των επιλογών του πρωθυπουργού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ