Οι υπουργοί – κλόουν είναι εθνικά επικίνδυνοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο καλά τα έχει πάει το επιτελείο στο χώρο της υγείας και της πολιτικής προστασίας, τόσο άθλια τα έχουν πάει οι εμπλεκόμενοι υπουργοί με την οικονομία και την ανάπτυξη. Πολύ πριν τον κορονοϊό, είχαν καταφέρει να ρίξουν την οικονομία στα Τάρταρα, με απόγειο τα ευρήματα της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο δίμηνο του 2020. Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο καταρρέει παγκοσμίως, γεγονός που θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία διότι το κράτος περιμένει τα έσοδα από το πετρέλαιο για να ζήσει. Όταν όμως η κατανάλωση είναι στο ναδίρ, αυτά τα έσοδα δεν θα έρθουν ποτέ. Όπως επίσης τα έσοδα από τον τουρισμό, που και αυτά θα είναι από ακρωτηριασμένα έως μηδαμινά.

Όταν λοιπόν τα μαύρα σύννεφα για την οικονομία εντείνονται όχι μόνο λόγω της ανικανότητας των ντόπιων, αλλά και της παγκόσμιας συγκυρίας, το να υπάρχουν άνθρωποι που έγιναν υπουργοί επειδή είναι καλοί κλόουν και διασκεδαστές του ηγεμόνα, είναι εθνικά επικίνδυνο. Είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κρίση που έρχεται, η οποία θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή του 2010. Την ίδια στιγμή όμως βγαίνουν – ενώ ήταν ανίκανοι ακόμα και προ κορονοϊού να κάνουν το παραμικρό για την οικονομία – για να καθησυχάσουν και να πουν ότι ελπίζουν.

Μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να τους κάνει γούστο. Όπως η φεουδάρχες του μεσαίωνα τους αρλεκίνους τους. Μπορεί πάλι να τον κρατούν με σκοτεινές υποθέσεις του παρελθόντος η άνομές εξυπηρετήσεις.

Αυτό πλέον δεν έχει καμία σημασία. Διότι η καταστροφή θα είναι εθνική και όχι κομματική. Και καλά θα κάνει ο κύριος Μητσοτάκης να σοβαρευτεί και να φερθεί με την ίδια ωριμότητα που φέρθηκε στον τομέα της υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας, στο οικονομικό και αναπτυξιακό επιτελείο του το οποίο ήδη έχει αποτύχει οικτρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ