"Ένα φοβερό οικονομικό σοκ ως απόρροια της πανδημίας απειλεί την Ελλάδα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί δημοσίευμα για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει στον τουρισμό.

Ωστόσο η εφημερίδα διαπιστώνει πως «η χώρα συγκριτικά με άλλες χώρες τα έχει καταφέρει καλά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού… Όμως ακόμα και εάν η Ελλάδα κατάφερε να παρεμποδίσει ένα γιγαντιαίο κύμα θανάτων, ένα φοβερό οικονομικό σοκ ως απόρροια της πανδημίας απειλεί τη χώρα. Η αχίλλειος πτέρνα της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός. Σε αυτόν οφείλεται το μισό της οικονομικής ανάπτυξης το 2018, μια στις τέσσερεις δουλειές στη χώρα εξαρτάται από τον τουρισμό, σε ορισμένα νησιά ο τουριστικός τομέας συμβάλλει κατά 90% στο ΑΕΠ.»
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Με αφορμή τις επιτυχίες που παρουσιάζει η χώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πολλοί διατηρούν την ελπίδα ότι η τουριστική σεζόν για το 2020 δεν θα χαθεί τελείως, αλλά με καθυστέρηση τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο μπορεί ακόμα να προχωρήσει. Αυτό όμως εξαρτάται, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Καθημερινή» το Σαββατοκύριακο, ‘όχι μόνο από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και από το τι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, ‘από αυτές τις χώρες που κάθε χρόνο έρχονται πολλοί τουρίστες.’ Η Ελλάδα διαθέτει και πάλι περισσότερα δικά της αποθέματα σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια, επιπλέον χαίρει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην Ευρώπη. Έτσι η ΕΚΤ αποφάσισε πρόσφατα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ύφεση είναι αναπόφευκτη παραδέχθηκε ο Μητσοτάκης, ‘αλλά η ανάπτυξη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη από την ύφεση του 2020’».
πηγή: DW

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ