Κινέζος Υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας…ανακρίνεται για τον Κορονοϊό..;;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Virus_Outbreak_China_39297.jpg-4bcc1_c0-209-5000-3124_s885x516Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος δημόσιας ασφάλειας στην Κίνα τέθηκε υπό εσωτερική έρευνα, χωρίς να είναι σαφές απ το Πεκίνο, αν αυτό έχει να κάνει με τον χειρισμό της επιδημίας του κορονοϊού.
Ο Sun Lijun, 51 ετών, υφυπουργός στο Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, είναι ύποπτος για «σοβαρές παραβιάσεις της πειθαρχίας του Κόμματος και του νόμου», σύμφωνα με διαδικτυακή ανακοίνωση στις 19 Απριλίου.
Τώρα υπόκειται σε έρευνα από την Κεντρική Επιτροπή Επιθεώρησης Πειθαρχίας (CCDI) και την Εθνική Εποπτική Επιτροπή, τους εσωτερικούς ελεγκτές καταπολέμησης της διαφθοράς του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Οι Κινεζικές υπηρεσίες δεν παρείχαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα φερόμενα αδικήματα του Sun. Τον Ιανουάριο, το Πεκίνο δημιούργησε μια ομάδα συντονισμού για την πρόληψη και τον έλεγχο του ιού, στο πλαίσιο της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικού Γραφείου – το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων του Κόμματος.
Ο Sun ήταν μέλος αυτής της ομάδας με επικεφαλής τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang, σύμφωνα με αναφορές των κινεζικών κρατικών μέσων.
Στις 20 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Γιουχάν ανέφερε στον ιστότοπό της ότι, ο Sun ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα Κινέζων αξιωματούχων που συνόδευαν τον Γιν Γιονγκ – πρώην δήμαρχο της Σαγκάης, που έγινε γραμματέας του κόμματος της επαρχίας Χουμπέι, στις 13 Φεβρουαρίου – για να δουν και εξετάσουν τις αναφορές μέτρων τοπικής πρόληψης αναφέρει το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας του Γιουχάν. Το Γιουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας της Κίνας, είναι η πρωτεύουσα του Χουμπέι.
Τα τελευταία χρόνια, πολλοί αξιωματούχοι του Κόμματος που κατηγορήθηκαν για πειθαρχικές παραβιάσεις αργότερα καταδικάστηκαν σε επίσημες δικαστικές διαδικασίες.
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ