Τα ζώα κατακτούν τις πόλεις με τη "βοήθεια" του κορονοϊού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες εμπειρίες – Τα μάλλον ντροπαλά αγριοκάτσικα τόλμησαν να κατέβουν στην παραθαλάσσια πόλη Λαντούντνο για να ρίξουν μια ματιά.

Μέσα από το ποστάρισμα ενός βίντεο του παραγωγού Άντριου Στιούαρτ στο twitter έγιναν σταρ στο διαδίκτυο. «Εδώ δεν είναι κανείς που θα μπορούσε να τα τρομάξει. Κανείς δεν δίνει σημασία και τρώνε ό,τι βρούνε» γράφει ο Στιούαρτ.
Πού είναι τα σνακ;
keimeno zoa covid1
Τα γλυκά ζαρκάδια στην ιαπωνική πόλη Νάρα θεωρούνται μήνυμα των θεών. Διασχίζουν κατά χιλιάδες το κεντρικό πάρκο – και οι επισκέπτες επιτρέπεται να τα ταΐζουν με άγλυκα μπισκότα. Επειδή όμως οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάποια περίεργα ζαρκάδια βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα μαγαζιά και τα εστιατόρια.
Η επανάσταση των πιθήκων
keimeno zoa covid2
Χιλιάδες πίθηκοι που περιφέρονται τώρα στους δρόμους της πόλης Λομπούρι στην Ταϊλάνδη δεν ήταν τόσο ευγενικοί όσο αυτοί στη φωτογραφία. Τους πιθήκους συνήθως ταΐζουν οι τουρίστες. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δύσκολα μπορούν πια να βρουν κάτι να φάνε. Στην προσπάθειά τους να βρουν στα σκουπίδια τροφή συχνά καταλήγουν σε μεταξύ τους μάχες.
Αστική ζούγκλα
keimeno zoa covid3
Αυτό το πούμα ηλικίας ενός χρόνου βρέθηκε πρόσφατα να περπατά στους άδειους δρόμους του Σαντιάγκο της Χιλής. Σύντομα το ακολούθησαν άλλα δυο. Τα πούμα ζουν στα κοντινά βουνά των Άνδεων και το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα τα συναντάει κανείς στην πρωτεύουσα της Χιλής. Και στο Σαντιάγκο, την πόλη των έξι εκατομμυρίων, ισχύουν περιοριστικά μέτρα.
Αδέσποτα στο αεροδρόμιο
keimeno zoa covid4
Στις 24 Μαρτίου ξεκίνησαν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην Ινδία. Τα μέτρα αφορούν 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα αδέσποτα σκυλιά βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες στο άδειο αεροδρόμιο της Καλκούτα. Σχεδόν όλες οι πτήσεις προς την Ινδία έχουν ματαιωθεί. Στη χώρα υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά.
Στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης
keimeno zoa covid5
Αδέσποτα ζώα στην Κωνσταντινούπολη είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Η πόλη έχει 15 εκατομμύρια κατοίκους και 200.000 αδέσποτους σκύλους και γάτες. Οι τοπικές αρχές φροντίζουν για φαγητό και για την κτηνιατρική περίθαλψη των ζώων. Εξαιτίας της φημολογίας ότι τα κατοικίδια μεταφέρουν τον κορωνοϊό έχουν πολλαπλασιαστεί τα αδέσποτα στους δρόμους.
Ήσυχα κανάλια
keimeno zoa covid6
Η Βενετία είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Όμως σήμερα έχει αλλάξει πολύ. Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων δεν έρχονται πια οι τουρίστες που συνήθως την κατακλύζουν και τα κανάλια έχουν μείνει άδεια. Τα νερά όμως έχουν καθαρίσει χάρη στις λιγότερες θαλάσσιες μετακινήσεις και μπορεί κανείς να δει πάλι θαλασσοπούλια και ψάρια.
Επίσκεψη στον γείτονα
keimeno zoa covid7
Οι ΗΠΑ είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού. Βήμα-βήμα εισήχθησαν περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα. Για το λόγο αυτό το ενυδρείο Σεντ στο Σικάγο έκλεισε τις πόρτες του τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου. Λόγω έλλειψης επισκεπτών οι πιγκουίνοι πήραν άδεια να κάνουν με την ησυχία τους μια βόλτα και να δουν από κοντά τους γείτονές τους…
πηγή: DW

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ