Μητροπολίτες και Ιερείς κάνουν ΡΟΜΠΑ τον Μητσοτάκη: “Να φάει πρόστιμο. Αυτοί που έκαναν τους νόμους γιατί δεν τους τηρούν;” (Γιατί είναι δυνάστες ιερέα μου)

Μετά την χθεσινή αντίδραση του Μητροπολίτη Θεοκλήτου που καταδίκασε την, όπως είπε, παράνομη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κι άλλος ιερέας θεωρεί ότι θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εχθές ο Μητροπολίτης Θεόκλητος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος έκανε υπακοή και για την ασφάλεια όλων τήρησε τα μέτρα «είδαμε χθες, αυτούς που θεσπίσαν τους νόμους, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό  να έχουν συνωστιστεί μαζι με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερόμενη συναυλία. Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας χωρίς τις αποστάσεις κ.λπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά.»

Σήμερα κι άλλος Ιερέας ο  πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου σε πρωινή εκπομπή του Open, δήλωσε πως οι εκκλησίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τηρώντας μέτρα ασφαλείας, παρεμφερή με αυτά των σούπερ μάρκετ.Ο ιερέας καταλογίζει στην κυβέρνηση αρνητική διάθεση προς την Εκκλησία, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει και η διοργάνωση της «κινητής» συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, εν αντιθέσει με τις απαγορεύσεις προς τις θρησκευτικές τελετές. Μάλιστα, ο ιερέας έκανε λόγο για εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια της συναυλίας, κάνοντας λόγο για άσκοπη μετακίνηση. «Ο κύριος πρωθυπουργός δεν παραβίασε τα μέτρα, όταν βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου;» διερωτήθη ο ιερέας, ενώ έκανε λόγο για «κατασκεύασμα που θέλει να πλήξει την Εκκλησία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ