Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Εμείς έχουμε πολλούς πρωτοψάλτες που περιμένουν να κάνουν το έργο τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σημειώνοντας ότι εστάλη προς τον Πρωθυπουργό,σε υπουργούς, σε αρμόδιους και στον Σωτήρη Τσιόδρα στις 22 Απριλίου.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήταν ανάμεσα στους υπουργούς που έλαβαν την επιστολή, η οποία ωστόσο απευθυνόταν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Περιμένει την απάντηση από τον Πρωθυπουργό”, είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, μεταφέροντας τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγχαίρει τον Πρωθυπουργό, του δίνει τις ευχές του για το Πάσχα, αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε η Εκκλησία, παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές δυσκολίες και καταλήγει στο ότι θέλει να ανοίξουν οι ναοί και θέτει μερικές προτάσεις.

“Κάναμε μεγάλες θυσίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων τήρησε τα μέτρα. Όταν λοιπόν γίνονται διάφορα σενάρια για τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά και δεν γίνεται αναφορά στο θέμα της Εκκλησίας, νομίζω αυτό δημιούργησε μία μεγάλη ανησυχία και σύγχυση… Πώς γίνεται να σκέφτονται για τα κομμωτήρια και να μην σκέφτονται και να μην μιλάνε για την αποκλιμάκωση ως προς την Εκκλησία;”, είπε και συμπλήρωσε πως πρέπει να “ανοίξουν οι ναοί με τους όρους που θα ορίσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων”.

“Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη”, έκανε γνωστό ο Μητροπολίτης Ναυπακτου και τόνισε ότι, “η επιστολή δεν διέρρευσε από την Αρχιεπισκοπή, αλλά πιθανόν από τους παραλήπτες”.

Ερωτηθείς για το θέμα της συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κέντρο της Αθήνας, αρνήθηκε να σχολιάσει και αρκέστηκε στο να πει ότι, στην Εκκλησία “δεν έχουμε μία Πρωτοψάλτη όσο καλή και αν είναι, αλλά πολλούς πρωτοψάλτες που περιμένουν να κάνουν το έργο τους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ