Εκεί έφτασε η υπερδύναμη… Ακόμα και ο Ερντογάν στέλνει βοήθεια στις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα στείλει ιατρικό εξοπλισμό αύριο στις ΗΠΑ για να υποστηρίξει τη χώρα ενάντια στον κορονοϊό – Την ίδια στιγμή: 2.131 νέα κρούσματα και 95 νεκροί σε 24 ώρες- Συνολικά κρούσματα 112.261 και θύματα 2.900.

Εάν η Τουρκία μπορεί να νικήσει τον κοροναϊό, θα έχει δύο λόγους να γιορτάσει σε έναν μήνα από τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας τη Δευτέρα.

«Ξεπερνώντας το COVID-19, η Τουρκία ελπίζει να έχει μια διπλή γιορτή στο τέλος του Ραμαζανιού», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ένα ακόμη εκτεταμένο lockdown αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο διαρκεί τρεις ημέρες για να καλύψει την αργία της Παρασκευής 1ης Μαΐου.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε 31 πόλεις όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Τουρκίας, με σκοπό την καταπολέμηση του ιού, πιθανότατα θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Eid al-Fitr, πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την αποστολή ιατρικής βοήθειας σε χώρες του εξωτερικού, η Τουρκία θα στείλει την Τρίτη προμήθειες όπως μάσκες, προστατευτικά προσώπου, προσωπίδες, ιατρικές μάσκες N95, φόρμες και απολυμαντικά στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής παραδώσει βοήθεια σε τουλάχιστον 57 χώρες σε όλο τον κόσμο. “Παρέχουμε υποστήριξη ιατρικού εξοπλισμού σε 57 χώρες”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ