17/09/2021

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (βίντεο)

Ο Καθηγητής Ιωαννίδης σημείωσε και ενημέρωσε τα εξής για τον κορονοϊό:

– 1.Θνητότητα

Ίδια με της γρίπης. Ενώ θεωρούσαν ότι ήταν 10 έως 30 φορές μεγαλύτερη από ότι αν μολυνθεί κανείς από γρίπη. Αναμένονται 200.000 θάνατοι από τον κορονοϊό ενώ της εποχικής γρίπης είναι 400.000 έως 700.000 ανά έτος.

– 2. Φθινόπωρο.

Όχι πανικός και καταστροφολογία. Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορονοϊό απελπιστικά μικρή. Ίδια όπως όταν πηγαίνουμε από το σπίτι στη δουλειά μας

– 4. Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας.

Δεν είναι μόνον θέμα επιδημίας. Αν καταστραφεί η οικονομία, οι θάνατοι θα είναι απείρως μεγαλύτεροι.
Πχ Στην Ελλάδα με την κρίση χάνουμε εδώ και 10 χρόνια, 3.000 ζωές τον χρόνο. Όχι μόνον από αυτοκτονίες που είναι το μικρότερο ποσοστό. Αλλά πχ. από στεφανιαία νόσο (από την οποία πεθαίνουν πολύ περισσότεροι από τον κορονοϊό, πχ άνεργοι που έχασαν κάθε δυνατότητα να ζήσουν κτλ)

– 5. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το εμβόλια για να ξαναλειτουργήσουμε την κοινωνία.

Θα είναι τραγικό λάθος και αυτοκαταστροφή.
Η πιθανότητα θανάτου των κάτω των 65 ΕΤΏΝ, ανεξάρτητα από υποκείμενο νόσημα, είναι όση να πεθάνουμε πηγαίνοντας από το σπίτι στη δουλειά μας.
Προσεκτική σταδιακή εκκίνηση της οικονομίας. Χωρίς τρομοκρατία. Χωρίς φόβο και με κανένα πανικό.

Θα το ξεπεράσουμε.

– 6. Για τους ηλικιωμένους.

Πρέπει να τους προστατέψουμε με νύχια και με δόντια θα κάνουμε το παν.
Δεν μπορεί όμως γι αυτό να παραμένει ΚΛΕΙΣΤΉ Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ

– 7. Σχολεία

Πρέπει να ανοίξουν. Το κλείσιμο τους μείωσε τους θανάτους κατά μόνον 2% (ήτοι σε μας κατά 1 θάνατο περίπου). Και αυτό με αμφιβολίες. Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των σχολείων, προκαλεί έμμεσα πολύ περισσότερους θανάτους από το μικρό αυτό ποσοστό.

– 8. Νοσοκομεία

Προστασία των νοσοκομείων μας από νοσοκομειακές λιμώξεις. Στην Ιταλία, Ν. Υόρκη και New Jersey, τραγικά λάθη. Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στο ότι, πηγαίνανε στα νοσοκομεία άνθρωποι υγιείς και κολλούσανε εκεί τον κορονοϊό

9. Εμβόλιο

Ίσως όχι αποτελεσματικό για κορονοϊούς. Επειδή ο θάνατος που επέρχεται δεν είναι λόγω κορονοϊού αλλά από την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος μας. Επομένως μόνον τα αντισώματα του εμβολίου δεν θα μας προστατέψουν (πλήρως) . Έχουμε στο σώμα μας πολλούς άλλους μηχανισμούς άμυνας. Δυστυχώς για τους κορονοϊούς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε εμβόλιο να τους κινητοποιεί.

– 10. Χαλάρωση υγειονομικών μέτρων που πρέπει να είναι ως είπε σεβαστά από όλους.

Σταδιακά και με παρακολούθηση. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε τι μας γίνεται ( επιθετική διαγνωστική για την επιδημία,, αν είναι σε ύφεση ή δράση κτλ)

13/4, Ο Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης στον Alpha (Κύπρου):

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WF4lKVFpREU&w=727&h=400]

Ευριπίδης Μπίλλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ