Καλούμε την κυρία Αγγελοπούλου να παραθέσει την πηγή για την υποτιθέμενη ρήση του Αδαμάντιου Κοραή, την οποία επικαλείται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 3322

Η κυρία Αγγελοπούλου σε μήνυμα της στον προσωπικό της λογαριασμό, ισχυρίστηκε ότι ο Αδαμάντιος Κοραής στα σχόλια του για το Σύνταγμα της Ελλάδας έλεγε: “Δεν με ενδιαφέρει σε ποιον Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι.”

Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι το σχόλιο είναι της ίδιας της κυρίας Αγγελοπούλου και όχι κάποιο μοντάζ από αυτά που συνηθίζονται εσχάτως.

Ανατρέχοντας λοιπόν στην υπάρχουσα βιβλιογραφία, κυρίως δε στο εξαιρετικό πόνημα του διακεκριμένου καθηγητή Πασχάλη Κιτρομηλίδη, όπου αποτυπώνει τις σημειώσεις του Αδαμάντιου Κοραή εις το προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδος, δεν υπάρχει πουθενά τέτοια ρήση.

Αντιθέτως, σε προηγούμενο άρθρο μας παραθέσαμε τις ιστορικές ρήσεις τόσο του Αδαμάντιου Κοραή, όσο και των άλλων αγωνιστών του 1821, με τις οποίες καθίσταται ξεκάθαρη η άρρηκτη σύνδεση της Πίστεως των Ελλήνων με τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα.

Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε δε στο γεγονός ότι ο καθηγητής Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ένας από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς, που επιμελήθηκε μάλιστα προσωπικά την έκδοση για τις σημειώσεις του Αδαμάντιου Κοραή εις το προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδος, είναι μέλος της περιβόητης επιτροπής για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας, που προΐσταται με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου!

Καλούμε λοιπόν άμεσα την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου να παραθέσει την πηγή της ρήσεως του Αδαμάντιου Κοραή την οποία επικαλείται.

Καλούμε επίσης τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό Πασχάλη Κιτρομηλίδη, να τοποθετηθεί επί του αυτού ισχυρισμού. Τόσο επί του τύπου, αλλά και επί της ουσίας: Oύτε η πρόεδρος της επιτροπής να μην γνωρίζει την άρρηκτη σχέση της Ορθόδοξης Πίστεώς με τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ