Για ποιο λόγο ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διαρροές για άνοιγμα των σχολείων και οι έκδηλες ανησυχίες γονέων και καθηγητών έδωσαν στην Κουμουνδούρου το πάτημα για μία στοχευμένη παρέμβαση με ευρύ κοινωνικό πέλμα και αντίκτυπο.

Πώς θα τηρήσουν τα μικρά παιδιά τα μέσα ατομικής προστασίας; Πώς θα διασφαλιστεί ότι στα σχολεία όλης της χώρας θα γίνονται διπλές βάρδιες για να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας; Πώς τα παιδιά που ήταν μέχρι πρότινος «υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού» τώρα θα ριχθούν στη μάχη για ανοσία αγέλης, διακινδυνεύοντας τα υγειονομικά ωφέλη από τη δίμηνη καραντίνα;

Πώς θα προστατεθούν γονείς και παπούδες από τα παιδιά που πιθανόν να νοσήσουν έστω και με ελαφρά συμπτώματα, όπως επισημαίνεται διαρκώς; Ποια η λογική να ανοίξουν τα σχολεία πλην της τρίτης λυκείου για είκοσι μόνο μέρες; Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα συζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με καθηγητές και επιδημιολόγους το μεσημέρι της Δευτέρας πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις και ως πολιτικός αλλά και ως γονιός.

Οι ενστάσεις και οι έντονες ανησυχίες μάλιστα, φαίνεται πως πέραν της κοινωνικής απήχησης δημιούργησαν εκ νέου ένα ακόμη μικρό αντιπολιτευτικό μέτωπο στη γραμμή που χάραξε η αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένου ότι και η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ΑΝΤ1 τάχθηκε υπέρ των ίδιων επιφυλάξεων απέναντι στην κυβέρνηση.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα εξάλλου να παρέμβει δημόσια κατά του ανοίγματος δημοτικών και γυμνασίων, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του, τις οποίες συμμερίζεται εκτός από σημαντικό μέρος της επιστημονικής κοινότητας και η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, ναρκοθέτησε το σημερινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού και πρόσθεσε νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέραν τούτου, στην Κουμουνδούρου έχουν φθάσει πληροφορίες πως η απόφαση για τα σχολεία πέραν της επιστημονικής κοινότητας, έχει διχάσει σε ένα βαθμό και το υπουργικό συμβούλιο, αφού και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας φαίνεται να είναι αντίθετος, ενώ η κ. Κεραμέως τηρεί μία πιο ουδέτερη στάση, με την τελική απόφαση να είναι αντικείμενο συζήτησης του Πρωθυπουργού με τους στενούς συνεργάτες του, αφού εξασφάλισαν έστω και με αστερίσκους και ενστάσεις το πράσινο φως της επιστημονικής επιτροπής.

Αυτό που πλέον περιμένουν στην Κουμουνδούρου είναι την τελική απόφαση για το αν θα ληφθεί αυτό το «αχρείαστο ρίσκο», που θα ανακοινωθεί διά στόματος κ. Μητσοτάκη το απόγευμα.

Για ποιο λόγο ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ