Ισπανία: Από τις 4 Μαΐου, σε τέσσερις φάσεις και διαφορετική ανά περιοχή η άρση περιορισμών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πέδρο Σάντσεζ ανακοίνωσε ότι η απο-κλιμάκωση θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου, θα έχει τέσσερις φάσεις και θα διαρκέσει μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων.

Η ισπανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης που θα αναπτυχθεί από τις 4 Μαΐου σε τέσσερις φάσεις (0, 1, 2 και 3), το οποίο θα συμβαίνει ασύμμετρα σε κάθε περιοχή καθώς θα πληρούνται ορισμένοι δείκτες, έως ότου φτάσουν “Το νέο κανονικό” στα τέλη Ιουνίου.

“Θα είναι μια σταδιακή αποκλιμάκωση · ασύμμετρη, δηλαδή, διαφοροποιημένη ανάλογα με την περιοχή, επειδή η εξέλιξη της επιδημίας είναι διαφορετική· και συντονισμένη, επειδή είναι απαραίτητο να συνεργαζόμαστε με τις διάφορες διοικήσεις”, εξήγησε ο πρωθυπουργός, Pedro Sánchez, μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών.

Κάθε φάση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, δεδομένου ότι είναι «η μέση περίοδος επώασης για τον ιό» και θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο εάν οι δείκτες υγείας δείχνουν ότι είναι δυνατόν να συνεχιστεί. “Στην καλύτερη περίπτωση, θα έχει ελάχιστη διάρκεια σε κάθε περιοχή έξι εβδομάδων και μέγιστη διάρκεια οκτώ εβδομάδων για ολόκληρη την επικράτεια”, δήλωσε.

Όλες οι επαρχίες θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου στη φάση 0 εκτός από τα νησιά Formentera, La Gomera, El Hierro και La Graciosa, τα οποία θα βρίσκονται στη φάση 1 λόγω της ελάχιστης συχνότητας εμφάνισης της πανδημίας. Ομοίως, δεν θα υπάρχει κινητικότητα μεταξύ επαρχιών ή νησιών έως ότου ολοκληρωθούν οι τέσσερις φάσεις.

Φάση 0, από τις 4 Μαΐου

Είναι το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Είναι η προπαρασκευαστική φάση στην οποία, εκτός από τα κοινά μέτρα ανακούφισης για ολόκληρη τη χώρα, που έχουν ήδη εγκριθεί, θα επιτρέψουν:

-Οι έξοδοι παιδιών κάτω των 14 ετών συνοδευόμενα από ενήλικα για μία ώρα την ημέρα

-Άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και περίπατοι μεμονωμένα ή με μέλη που ζουν στο ίδιο σπίτι

-Το άνοιγμα χώρων και εγκαταστάσεων με ραντεβού για μεμονωμένη εξυπηρέτηση πελατών

– Το άνοιγμα εστιατορίων με υπηρεσία παράδοσης φαγητού, χωρίς κατανάλωση στις εγκαταστάσεις. “Η υπηρεσία πρέπει να παρέχεται με τη μέγιστη ατομική προστασία”, δήλωσε ο Sánchez

– Το άνοιγμα ατομικών προπονήσεων, επαγγελματιών και ομοσπονδιακών αθλητών και η βασική εκπαίδευση επαγγελματικών πρωταθλημάτων
Σε αυτήν την περίπτωση, η προετοιμασία όλων των δημόσιων χώρων με σήμανση και προστατευτικά μέτρα θα εντατικοποιηθεί για να προετοιμαστεί για την έναρξη της επόμενης φάσης.

Η Φάση 1, θα ανοίξει από τις 11 Μαΐου, η Φάση 2 από τις 25 Μαΐου και η Φάση 3 από τις 8 Ιουνίου.

Σε όλες αυτές τις φάσεις και στο «νέο φυσιολογικό», ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η χρήση μάσκας θα συνιστάται ιδιαίτερα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Από την άλλη πλευρά, οι δείκτες που θα δείξουν αν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε μια νέα φάση θα είναι:
οι στρατηγικές ικανότητες του συστήματος υγείας – τόσο στις πτυχές της πρωτοβάθμιας όσο και της νοσοκομειακής περίθαλψης και κατά συνέπεια, ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ-, η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή – διάγνωση και προσδιορισμός της ειδικής κατάστασης της πανδημίας -, εφαρμογή μέτρων συλλογικής προστασίας σε καταστήματα, μεταφορές, κέντρα εργασίας και σε οποιονδήποτε άλλο δημόσιο χώρο · και τέταρτον, δεδομένα κινητικότητας και κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.

πηγή: rtve.es

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ