Προσωπική επιτυχία της Λίνας Μενδώνη το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στις 18 Μαΐου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λίνα Μενδώνη είχε καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις σε συνεργασία με τους ειδικούς, ούτως ώστε να μην τεθεί επ’ ουδενί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών. Έτσι οφείλουν να λειτουργούν οι υπουργοί που σέβονται το λειτούργημα τους και να μην περιμένουν πότε θα φυσήξει ο άνεμος για να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον.

Οι υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι λοιπόν, σύμφωνα με την πρόταση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, θα επαναλειτουργήσουν στις 18 Μαΐου, με θερινό ωράριο, ως το πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των πολιτιστικών υποδομών σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Θα οριστούν κανόνες για τις αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών, με δεδομένη την ιδιαιτερότητα κάθε χώρου. Επίσης, θα οριστούν κανόνες για τον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων και τον τρόπο της προσέγγισης και της εισόδου στον χώρο, αλλά και της χρήσης των αναψυκτηρίων και των πωλητηρίων. Οι μείζονες αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με ειδικά πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου, τα οποία ήδη ετοιμάζονται.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι όπως όλα τα σχέδια και το συγκεκριμένο, τελεί υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση. Είναι προφανές ότι η τήρηση των υποδείξεων και οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ θα πρέπει να είναι απόλυτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ