18/09/2021

Η κυβέρνηση κατέστρεψε τα ταξί. Έξαλλοι οι αυτοκινητιστές.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης στη… νέα κανονικότητα, ωστόσο κάποια επαγγέλματα θα αργήσουν να επιστρέψουν στην προ κορωνοϊού εποχή. Ένα από αυτά είναι οι ταξιτζήδες, οι οποίοι είναι έξαλλοι, καθώς θα συνεχίσουν για καιρό ακόμα να κουβαλάνε μόνο έναν πελάτη στο αυτοκίνητό τους.

«Κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί Δεν μπορεί. Κάποιος μας κάνει πλάκα», αναφέρει μεταξύ άλλων η οργισμένη ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, που καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το μέτρο.

«Με ποιο σκεπτικό ο όποιος “φωστήρας” της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο “φωστήρας ” γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξί; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί»,υποστηρίζει η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ αναφέρει και την πρόταση του Συνδικάτου, την οποία έχει αποστείλει ήδη στο υπουργείο και περιλαμβάνει:

Άρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών
Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό
Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες
Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών
Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές
Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ