20/09/2021

Την Πρωτομαγιά ξεκινά η αντιπυρική περίοδος – Έχει γίνει τίποτα, ή θα πιάνουν φωτιά και τα τσιμέντα φέτος;

Καλή η αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά να μην ξεχνάμε και αυτά που μπορούν να ξετινάξουν πραγματικά τη χώρα… Όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού ιδιωτικών και δημόσιων οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων;

Τι έκανε το κράτος για να ενισχύσει την Πυροσβεστική όλο αυτό το διάστημα; Έχουν προχωρήσει οι σχεδιασμοί για τη φετινή αντιπυρική περίοδο; Τι γίνεται με τις αντιπυρικές ζώνες;

Απλές απορίες που αναμένουν απάντηση από τους αρμόδιους, ενώ βρισκόμαστε δύο μέρες μακριά από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου… Την ίδια στιγμή το Ημερήσιο Δελτίο Συμβάντων της Πυροσβεστικής που δημοσιεύεται καθημερινά, μόνο κενό δεν το λες.

Διοίκηση Πυρ/κών Υπηρεσιών του Νομού Έβρου: Ενημέρωση προς τους πολίτες για την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου την 1η ΜΑΙΟΥ 2020.

Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 1η ΜΑΪΟΥ 2020 αρχίζει η φετινή αντιπυρική περίοδος, η οποία τελειώνει την 31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό, καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών, σκουπιδιών κ.λ.π., προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (Πυροσβεστική Διάταξη υπ΄αριθ.4/2012).

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται το άναμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο και αιτία, καθώς και η χρήση γυμνής φλόγας.

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο και χρησιμοποιούν τροχό, συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης κ.λ.π, γιατί μπορεί αυτό να προκαλέσει αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς(Πυρ/κή Διάταξη9/2000& 9Α/2005).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες & οι αγρότες του Νομού μας, να λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τις απαγορεύσεις που προαναφέρθηκαν, όπως έχουν κάνει με συνέπεια, όλα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου και φέτος να μην γίνουν υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών, με πιθανότητα ανυπολόγιστων καταστροφών για τον τόπο και τις περιουσίες μας.

Οι παραβάτες των ανωτέρω Πυρ/κών Διατάξεων(4/2012 & 9/2000 – 9Α/2005), τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 433 & 458 του Π.Κ. αντίστοιχα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 199

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ