Οι πωλήσεις 5G smartphones αυξάνονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί το 2020 να μην αποδείχθηκε, τελικά, το “έτος του 5G”, όπως εκτιμούσαν οι αναλυτές πριν από την πανδημία του COVID-19, ωστόσο, οι πωλήσεις smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως.

Τους τρεις πρώτους μήνες του 2020 διατέθηκαν στη διεθνή αγορά 24,1 εκατ. “έξυπνα” κινητά, τεχνολογίας 5G. Ο αριθμός μπορεί να είναι μικρός, ωστόσο, πρόκειται για πωλήσεις, που υπερβαίνουν τον συνολικό αριθμό των 5G smartphones, που πωλήθηκαν συνολικά το 2019 στην παγκόσμια αγορά (18,7 εκατ. συσκευές).

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Strategy Analytics, από την οποία προέρχονται τα παραπάνω στοιχεία, η ζήτηση από την Κίνα για 5G smartphones ήταν – το 1ο τρίμηνο του 2020 – υψηλότερη από το αναμενόμενο, παρά την παγκόσμια πανδημία του COVID-19.

“Η ζήτηση για smartphones τεχνολογίας 5G, ήταν ισχυρή το 1ο τρίμηνο του 2019, ιδιαίτερα στην Κίνα, παρά την εμφάνιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης αναφορικά με τη ζήτηση για “έξυπνα” κινητά 5ης γενιάς, ωστόσο, την ίδια στιγμή αυξάνεται και η ζήτηση στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη”, αναφέρει η Strategy Analytics. Όσον αφορά τους κατασκευαστές της αγοράς, η Samsung και η Huawei συγκέντρωσαν μερίδιο 68% των παγκόσμιων πωλήσεων 5G smartphones, κατά το 1ο τρίμηνο του 2020.

Οι κατασκευαστές

Η Samsung βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους πιο ισχυρούς κατασκευαστές στην κατηγορία των 5G smartphones, με πωλήσεις 8,3 εκατ. συσκευών το 1ο τρίμηνο του 2020. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία απέσπασε μερίδιο 34,4% της παγκόσμιας αγοράς στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία, με τους αναλυτές να εξηγούν ότι κομβικό ρόλο στην πρωτιά της επιχείρησης στις πωλήσεις 5G κινητών έπαιξαν τα ισχυρά παγκόσμια δίκτυα διανομής και τις συνεργασίες, που διαθέτει.

Από την πλευρά της, η Huawei βρέθηκε το εξεταζόμενο διάστημα στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με το σύνολο των πωλήσεων 5G smartphones της εταιρείας να διατίθεται στην αγορά της Κίνας, όπου, άλλωστε, είναι ηγέτιδα δύναμη συνολικά στα “έξυπνα” κινητά. Η κινεζική εταιρεία πέτυχε πωλήσεις 8 εκατ. συσκευών, εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 33,2%.

Η Vivo βρέθηκα στην τρίτη θέση της ίδιας κατάταξης με πωλήσεις 2,9 εκατ. συσκευών και μερίδιο αγοράς 12%, ενώ ακολούθησε η Xiaomi, η οποία διέθεσε στην αγορά 2,5 εκατ. 5G smartphones, εξασφαλίζοντας μερίδιο 2,4% παγκοσμίως. Η κινεζική Oppo συμπλήρωσε την πεντάδα με τους ισχυρότερους κατασκευαστές 5G smartphones, παγκοσμίως, κατά το 1ο τρίμηνο του 2020, με πωλήσεις 1,2 εκατ. συσκευών και μερίδιο αγοράς 5%.

“Οι Κινέζοι προμηθευτές 5G smartphones συγκέντρωσαν μερίδιο 61% μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών, διεθνώς, το 1ο τρίμηνο του 2020, με μερίδα του λέοντος των πωλήσεων αυτών, να κατευθύνονται στην κινεζική αγορά. “Αυτό αντικατοπτρίζει την ταχύτητα με την οποία οι Κινέζοι πάροχοι έχουν αναπτύξει δίκτυα 5G, καθώς και την αυξανόμενη ζήτηση για 5G smartphone, παρά την πανδημία, που κράτησε κλειστό μεγάλο τμήμα της παραγωγής smartphone κατά το 1ο τρίμηνο του 2020”, σημειώνει η Strategy Analytics.

pinakas 5g2

sepe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ