Πράγα: Κατασκοπικό θρίλερ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιρετοί υπό αστυνομική προστασία μετά από δημοσίευμα ότι βρίσκονται στο στόχαστρο Ρώσων πρακτόρων…

Υπό αστυνομική προστασία έχουν τεθεί ο δήμαρχος της Πράγας Ζντένεκ Χριμπ και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη της τσεχικής πρωτεύουσας, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Respekt ότι βρίσκονται στο στόχαστρο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι συγκεκριμένοι αιρετοί έχουν συχνά δεχθεί επικρίσεις από Ρώσους αξιωματούχους για τη δράση τους. Όμως η Μόσχα χαρακτηρίζει fake news το δημοσίευμα της Respekt, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

«Μπορεί να ειπωθεί ότι η αστυνομική προστασία διαρκεί από περίπου το Πάσχα. Η ημερομηνία τερματισμού δεν έχει ακόμα οριστεί, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω πού βασίστηκε η απόφαση της αστυνομίας της Τσεχίας. Δυστυχώς, λοιπόν, δεν μπορώ να πω αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να με σκοτώσουν με ρικίνη ή πολώνιο ή Νόβιτσοκ, είναι απλά αδύνατον να δώσω αυτή την πληροφορία αυτή τη στιγμή», είπε ο δήμαρχος Χριμπ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7-LtJppTc0o&w=711&h=400]

Πρόσφατα ο δήμος της Πράγας μετονόμασε πλατεία έξω από τη ρωσική πρεσβεία σε πλατεία Μπόρις Νεμτσόφ, τιμώντας τον σφοδρό επικριτή του Πούτιν που δολοφονήθηκε το 2015.

Σε άλλο σημείο της πόλης σχεδιάζεται μνημείο στους άνδρες του στρατηγού Αντρέι Βλασόφ, που συνέβαλε στην απελευθέρωση της Πράγας αλλά πολέμησε στο πλευρό των ναζί και απέναντι στον Κόκκινο Στρατό.

euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ