ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για 3 μήνες, μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2020”, τόνισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, στη συζήτηση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη χώρα μας και επανέλαβε: “Το βάρος της κρίσης θα μοιραστούμε ισότιμα, κράτος, επιχειρήσεις & εργαζόμενοι”.

“Αμέσως μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα-γέφυρα που θα μας οδηγήσει το 2021 σε έναν μηχανισμό που προβλέπει επιδότηση δανειοληπτών από το κράτος. Στόχος να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων.
λα τα εργαλεία στήριξης εργαζομένων/επιχειρήσεων θα διατηρηθούν. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε νέα δέσμη μέτρων για επιχειρήσεις που πλήττονται τον Μάιο. Θα ανακοινώσουμε & σχέδιο εξπρές για τον τουρισμό, που δέχεται πλήγμα.

Σήμερα εξαγγέλλω ότι το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημιώση ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που πλήττονται για όσο διαρκεί η κρίση. Το ίδιο ισχύει για τα επιδόματα σε ανέργους & μακροχρόνια ανέργους.
Θα παρέχουμε πρόσθετη ενίσχυση σε επιχειρηματίες που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το εργατικό τους δυναμικό. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 17.00 από τον υπουργό Εργασίας.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτός από το SURE, θα υπάρξει το ταμείο Recovery που μαχόμαστε να έχει μέγεθος ισάξιο της κρίσης, να χρηματοδοτείται από κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό & να λειτουργεί με κριτήριο της επιχορηγήσεις & όχι τα δάνεια”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wnuxKZeYzg4&w=507&h=380]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ