Καημένη ψωροκώσταινα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ετούτη την κυβέρνηση της έλαχε ο κορονοϊος, και δεν γινόντανε αλλιώς, μας έκλεισε στο σπίτι, κόψαμε την παρέα μας μέχρι και σε σπουργίτη.

Ανάγκα θεοί πείθονται και μάσκες όλοι βάλτε, για να μην ξεχωρίζουμε που είστε και που πάτε.

Έχουμε και τους επιστήμονες θεός να βάλει χέρι, μα το μαντείο των Δελφών ποιο καλά τα ξέρει.

Την μια μάσκα λένε γιοκ, την άλλη λένε βάλτη, την τρίτη την καλύτερη δεν έχει τι να χάσεις, αφού ακόμη και αν φόρας δεν έχει σημασία.

Από την άλλη έκλεισαν όλα τα σχολεία και τώρα λεν πως δεν κολάν μικρά παιδιά κι ελεύθερα σχολεία κι όλα αυτά σύμφωνα με τα επιστημονικά τους που λέτε τα μαντεία.

Δευτέρα ανοίγουν τα μαντριά και ζητώ η ελευθέρια, μόνο που θα είναι με όρια, δεν είναι για αστεία. Όσο για καφέ, ούζο και άλλα τσιπουράκια, φέτος θα είναι παρελθόν και φταιν’ τα κορονάκια.

Μα τι είναι τούτο ρε παιδιά την ώρα που ήρθε στο δοβλέτι η νου δημοκρατία, λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί έγραψαν ιστορία.

Πνίγηκε η Χαλκιδική κι άστραψε βρόντηξε μέσα στην αττική και σε όλη την Ελλάδα μας έγινε ταραχή.
Στα σύνορα στον Έβρο μας είχαμε εμπλοκή, ενώ στο Καστελόριζο οι γείτονες έκαναν πανηγύρι. Στη Κύπρο όμως μια χαρά τα τουρκικά παπόρια κάνουν μια τρύπα στο νερό, γράφοντας τους πάντες εν χορό. Μάλιστα σύμφωνο κάνανε με Λιβύη κλέβοντας την ΑΟΖ, ενώ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, που είναι και ο ποιο καλός και είν’ του ποιο ωραίου.

Ανοίξανε τα δικαστήρια για τις κατασχέσεις, θυμάμαι όταν λέγανε μην πας αριστερά, γιατί θα σου τα πάρουνε όλα μια χαρά, κι ο κόσμος φοβήθηκε και έστριψε δεξιά, που ήρθε με μανία και όσοι χρωστούν την πρώτη τους που λέτε κατοικία, θυσία θα γίνει στο βωμό, στη δεξιά κυρία.

Καημένη ψωροκώσταινα σου έλαχε δεξιά και δεν θα αφήσει όρθιο τίποτε για καλά.

Φιλότιμες προσπάθειες στα καλά γεμάτα, για να γεμίζουν βάουτσερ και άλλα κομιτάτα, εξαφανίζουν αποθεματικά δισεκατομμυρίων και θα έρθει πάλι ο καιρός να είμαστε στην τσίτα και να μην έχουμε δραχμή ούτε για μια πίτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ