Βρώμικο σχέδιο δολιοφθοράς κατά του Ελληνικού τουρισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που ο πρωθυπουργός για πραγματικά ακατανόητους λόγους κράτα τον ανεπαρκέστατο Θεοχάρη στην θέση του, ένα βρώμικο σχέδιο κατά του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εξυφαίνεται, με επίκεντρο μάλιστα την Ευρώπη. Δεν είναι μόνο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα κυρίως

στη Γερμανία, που κατηγορούν την Ελλάδα ότι κρύβει τα κρούσματα του κορονοϊού για να δώσει ώθηση στο τουριστικό της προϊόν. Γεγονός που φυσικά δεν ισχύει, διότι τα Βαλκάνια, και όλη η νότια Ευρώπη, κυρίως ότι περιφέρεια βρέχεται από την Μεσόγειο, παρουσιάζει λιγότερα κρούσματα στον πληθυσμό. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, είναι η νότια Ιταλία, η νότια Γαλλία, η νότια Ισπανία και λοιπά. Δείτε για παράδειγμα τις διαφορές τα κρούσματα μεταξύ νότιας και Βόρειας Ιταλίας. Τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, εάν είναι δηλαδή το κλίμα ή κάτι άλλο, θα τους εξηγήσουν οι επιστήμονες.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι η κεντρική γραμμή που δίνουν οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης στους πολίτες τους, να ξεχάσουν τον τουρισμό εκτός συνόρων! Όταν η ίδια η Μέρκελ δίνει αυτή την κατευθυντήρια γραμμή στους Γερμανούς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Και δεν είναι μόνο η Γερμανία, το ίδιο κάνει η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η μεγάλη Βρετανία. Οι χώρες δηλαδή που στέλνουν εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα.

Και αυτό δεν είναι κάτι παροδικό. Είναι μία συντονισμένη ενέργεια που οι κυβερνήσεις των ανωτέρω χωρών θα επιχειρήσουν να την κάνουν βίωμα στους πολίτες τους και για τα επόμενα χρόνια.

Το τρίτο επικίνδυνο σημάδι, είναι η κρίση στην αεροπορική βιομηχανία. Η Ελλάδα δυστυχώς ως προορισμός, μπορεί να δεχτεί οδικώς μόνο τους επισκέπτες των Βαλκανίων. Οι πλούσιες χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης έχουν ως κύριο μέσο εισόδου στην χώρα μας, το αεροπλάνο. Η κρίση λοιπόν και η συρρίκνωση που επιφέρει η πανδημία, θα οδηγήσει σε εξαφάνιση των εταιρειών χαμηλού κόστους, σε δημιουργία ολιγοπωλίων και φυσικά σε γερμανική παντοκρατορία.

Διότι την ώρα που η Ελλάδα έκλεινε την Ολυμπιακή με εντολή των Γερμανών, σήμερα η Γερμανία ανακοινώνει την παροχή βοήθειας δισεκατομμυρίων στην Lufthansa! Είναι θέμα χρόνου, η Lufthansa να καταστεί μονοπώλιο με ότι καταστροφικό σημαίνει αυτό για τον ελληνικό τουρισμό. Διότι με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία θα καθορίζει που θα πηγαίνουν οι τουρίστες και που όχι, ανάλογα με τα δρομολόγια και τα τιμολόγια των εισιτηρίων.

Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα σε αυτήν την λαίλαπα που έρχεται. Και το μεγάλο της όπλο είναι η ίδια η Ελλάδα. Ο πολιτισμός της, οι ομορφιές της, το υπέροχο κλίμα και οι άνθρωποι. Τα εργαλεία όμως που θα χρειαστούν είναι πολύ συγκεκριμένα. Η Ελλάδα θα πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει επάρκεια οικονομικών πτήσεων για τους επισκέπτες του εξωτερικού. Ότι κάνει εδώ και χρόνια η Τουρκία. Έκτός φυσικά από την προβολή διεθνώς, που δεν μπορεί να γίνει με όρους ρεμούλας και μίζας.

Κυρίως όμως θα πρέπει να αναλάβουν τα ηνία άνθρωποι γνώστες της αγοράς και πραγματικοί πατριώτες. Δεν μπορεί να μην έχεις κλείσει μία συμφωνία με tour operator στη ζωή σου και να γίνεσαι υπουργός τουρισμού. Δεν μπορεί να υποδέχεσαι Ιούλιο μήνα όταν χιλιάδες έλληνες επιτηδευματίες προσπαθούν να πάρουν τα λεφτά τους, την Thomas Cook και να την παρουσιάζεις ως αξιόπιστη, με αποτέλεσμα να καταστρέφεις εξαπατώντας τον κλάδο του τουρισμού και να παραμένεις ακόμα στη θέση σου.

Ας αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ