Πέτσας: "Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από τον λαβύρινθο…"

«Μπήκαμε από σήμερα το πρωί στη γέφυρα ασφάλειας που μας πάει σε μια νέα κανονικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από τον λαβύρινθο και πρέπει με προσοχή να ακολουθήσουμε τον μίτο της Αριάδνης για να βγούμε ασφαλείς.
Κλειδί για την επιτυχία θα είναι ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα, ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών.
Οι κινητές μονάδες για τον κορονοϊό ξεκινούν σήμερα. Αργότερα θα διενεργούν και τεστ αντισωμάτων.
Δεν είναι μόνο ο δείκτης των κρουσμάτων που λαμβάνουμε υπόψη για την λήψη αποφάσεων, υπάρχουν πολλοί άλλοι.
Περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής. Σχεδιάζεται η 2η φάση, που θα μπει σε εφαρμογή τους επόμενους 2 μήνες.
Ξεκινά αύριο στη Βουλή η συζήτηση του ν/σ για τη βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας.
Στόχος είναι η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας ώστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Από σήμερα αίρονται οι περιορισμοί στις εντός του νομού μετακινήσεις, αλλά όχι στις μετακινήσεις προς την περιφέρεια και τα νησιά. Επανεκκινούν τη λειτουργία τους επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ώστε από σήμερα να μπορούμε να πούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε όλοι ένα βήμα.
Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου το υπ. Πολιτισμού & οι εμπλεκόμενοι φορείς να ετοιμάσουν σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού.
Στις 17.00 σήμερα ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία – μαραθωνίου δωρητών.
Η φούσκα της απειλής ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στρατιές μεταναστών εναντίον μας, έσπασε στον Έβρο.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ