Ο Ερντογάν θέλει, λέει, να κάνει τη Λιβύη… "ειρηνικό θέρετρο"!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την ανακοίνωση της άρσης αρκετών περιορισμών λόγω κορονοϊού στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε Λιβύη και Συρία σε υψηλούς τόνους και για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε αλαζόνας και προκλητικός.

Το τουρκικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 1.614 νέα κρούσματα (127.659 τα συνολικά). Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.461, με 64 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο Fahrettin Koca, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν 727 διασωληνωμένοι ασθενείς αυτή τη στιγμή στη χώρα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
– Άρση των περιορισμών ταξιδιού μεταξύ των πόλεων για επτά επαρχίες απόψε (Αττάλεια, η Aydın, η Erzurum, η Hatay, η Malatya, η Mersin και η Muğla)
– Ανοιχτά εμπορικά κέντρα, κουρεία (υπό την προϋπόθεση ότι παρέχουν συνθήκες καθαρισμού, εργάζονται με σύστημα ραντεβού και εξυπηρετούν το μισό αριθμό θέσεων), καταστήματα ρούχων στις 11 Μαΐου
– Τα πανεπιστήμια θα επανεκκινήσουν το ακαδημαϊκό ημερολόγιο στις 15 Ιουνίου
– Οι άνω των 65 θα μπορούν να βγαίνουν για 4 ώρες τις ημέρες με απαγόρευση κυκλοφορίας
– Τα παιδιά έως 14 ετών θα μπορούν να βγουν στις 13 Μαΐου με τα πόδια από τις 11:00 έως τις 15:00. Η ηλικιακή ομάδα 15-20 θα μπορεί να βγει την Παρασκευή 15 Μαΐου, υπό τις ίδιες συνθήκες και ταυτόχρονα.
Ο Ερντογάν είπε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτό το Σαββατοκύριακο.
– Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού:
“Έχουμε αναπτύξει και εφαρμόσει τα δικά μας μοναδικά μοντέλα για την ανίχνευση και τη θεραπεία της νόσου. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρήσαμε το ποσοστό θνησιμότητας πολύ χαμηλό και αποτρέψαμε με επιτυχία την εξάπλωση της νόσου.
Το εμβόλιο φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την εξάλειψη του ιού. Εκτός από τις εθνικές μας πρωτοβουλίες, υποστηρίζουμε επίσης τις παγκόσμιες προσπάθειες για διάγνωση, θεραπεία και ανάπτυξη εμβολίων. Οποιοδήποτε εμβόλιο COVID-19 πρέπει να αποτελεί κοινή ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας”.
Η πανδημία του κορανοϊού έπαψε να είναι μια απλή κρίση υγείας. Μετατράπηκε σε μια μοναδική παγκόσμια δοκιμασία με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις”.
– Για τη Λιβύη:
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι σύντομα θα βγουν περισσότερα καλά νέα από τη Λιβύη, προσθέτοντας ότι ο Χαφτάρ έχει εισέλθει σε μια φάση παρακμής. Ο Ερντογάν επισήμανε ακόμη: “Συνεχίζοντας την υποστήριξή μας για τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την περιοχή σε ένα ειρηνικό θέρετρο”.
– Για τη Συρία:
“Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί πλέον παρενόχληση της ασφαλούς ζώνης της Συρίας γύρω από το Idlib και την αύξηση των επιθέσεων παρά τις συμφωνίες… Αν το καθεστώς δεν μπορεί να ελέγξει τους υποστηρικτές του, θα τους απαντήσουμε με πλήρη ισχύ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ