Νίκος Χαρδαλιάς: Take away στα ποτά από μπαρ δεν επιτρέπονται.

Ιδιαίτερα ρευστή χαρακτήρισε τη νέα καθημερινότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των κανόνων υγιεινής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε όσους έχουν καφε-μπαρ σε πόλεις και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, που λειτουργούν χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και μέτρα.
«Θα ήθελα να κάνω κάποιες ιδιαίτερες συστάσεις. Οι συστάσεις μας βασίζονται σε πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα. Η εικόνα καφέ μπαρ το βράδυ να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν ποτά δήθεν take away, με πολίτες στοιβαγμένους, προσβάλουν βάναυσα όλους μας.
Είπε ότι αυτό «προκαλεί τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης». Και πρόσθεσε:«Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται». Ο ίδιος προανήγγειλε διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες, λέγοντας ότι «είναι κρίμα κάποιοι λίγοι να παίζουν με την υγεία των πολλών».
Επανέλαβε ότι η μετακίνηση μεταξύ νομών δεν επιτρέπεται: «Ισχύουν οι περιορισμοί για μετάβαση στα νησιά».
Και κατέληξε:«Έχουμε καταφέρει πολλά αλλά δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τον πόλεμο».
Τα κρούσματα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε συνολικά 10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.642, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες. 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 146. Το 26,4% γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ