Επίτροπος ΕΕ για την Οικονομία: «Γιατί είναι τόσο ψηλά η ύφεση στην Ελλάδα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν στις εαρινές της προβλέψεις για ύφεση 9,7% στην Ελλάδα το 2020, το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μίλησε στον ανταποκριτή του euronews στις Βρυξέλλες Τζακ Πάροκ ο επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι.

«Νομίζω ότι όχι μόνο η Ελλάδα αλλά μερικές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες θα επηρεαστούν με πιο ισχυρό τρόπο σε σχέση με άλλες και αυτό συνδέεται με δύο πράγματα», εξήγησε ο Τζεντιλόνι σε σχέση με την διαφορά των εκτιμήσεων για την Ελλάδα σε σχέση με χώρες όπως πχ η Πολωνία, η Γερμανία και η Πορτογαλία.
«Το ένα είναι η διάρκεια των lockdown και η σημασία της επιδημίας τις διάφορες χώρες και το δεύτερο είναι η προηγούμενη οικονομική κατάσταση. Η Ελλάδα αντιμετώπιζε μια αρνητική κατάσταση εδώ και μερικά χρόνια και βρισκόταν σε ανάκαμψη, αλλά δυστυχώς χτυπήθηκε από αυτήν την κρίση που δεν είναι ελληνική κρίση. Είναι μια κοινή κρίση αλλά προέκυψε την περίοδο της ανάκαμψης από την προηγούμενη κρίση που χτύπησε πάρα πολύ σκληρά την Ελλάδα», λέει ο Τζεντιλόνι.
Ο Επίτροπος προσθέτει: «Αυτός είναι ο λόγος (σ.σ. για την πρόβλεψη μεγάλης ύφεσης στην Ελλάδα για φέτος) αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και πολύ καλά νέα αναφορικά με την δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη χρονιά».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν η ύφεση το 2020 στην Ελλάδα θα είναι στο 9,7% αλλά και η ανάπτυξη το 2021 θα κυμανθεί στο 7,9%, ποσοστό που επίσης είναι το υψηλότερο μεταξύ των 27 κρατών – μελών της ΕΕ.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ykHf69ETghU&w=711&h=400]
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ