Μπήκαν οι υπογραφές: Ισραηλινά drones στα ελληνικά σύνορα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ θα εκμισθώσει drones αναγνώρισης στην Ελλάδα για την προστασία των συνόρων βάσει τριετούς συμφωνίας που υπεγράφη την Τετάρτη από τα αντίστοιχα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Αυτή η συμφωνία είναι η πρώτη που υπογράφεται ποτέ μεταξύ των υπουργείων Άμυνας του Ισραήλ και της Ελλάδας. Λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό, υπογράφηκε ηλεκτρονικά.
“Υπό τη συμφωνία, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας θα εκχωρήσει στον ελληνικό στρατό ένα σύστημα «Heron» σε ναυτική διαμόρφωση για τρία χρόνια, με δυνατότητα αγοράς του συστήματος στο τέλος της περιόδου”, ανέφερε το δελτίο τύπου του ισραηλινού υπουργείου.
Σύμφωνα με το κείμενο, το μισθωμένο σύστημα περιλαμβάνει πλατφόρμες εργασίας ημέρας και νύχτας, ραντάρ θαλάσσιας περιπολίας και εργαλεία δορυφορικών επικοινωνιών, καθώς και αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, όπως θαλάσσιες περιπολίες, προστασία θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, καταστροφές και βοήθεια έκτακτης ανάγκης, μεταξύ άλλων.
Το ισραηλινό υπουργείο εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συμφωνία θα ξεκινήσει μια σειρά πολλών ακόμη σε αυτό που περιέγραψε ως «σπουδαίες σχέσεις ασφάλειας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας».
“Οι θερμές σχέσεις ασφάλειας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας αυξάνονται σε άλλο επίπεδο σήμερα. Βλέπουμε τη σημασία της επιλογής της Ελλάδας, να εξοπλιστεί με ένα ισραηλινό σύστημα drone. Αυτό σημαίνει έκφραση της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και την ανθεκτικότητα της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας. Ελπίζουμε να υπογράψουμε πρόσθετες συμφωνίες ασφάλειας με την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις -κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία COVID-19”, δήλωσε ο Yair Kulas, επικεφαλής του Υπουργείου Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του υπουργείου.
Τα drones επιτήρησης Heron χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως από τον στρατό σε πολλές χώρες και έχουν αθροιστικό ρεκόρ πτήσης περίπου 1,8 εκατομμυρίων ωρών. Θεωρούνται από τις πιο προηγμένες συσκευές στον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ