Εξασθενεί το ψυχρό μέτωπο: Περιορισμός των φαινομένων στα νότια

Το ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από τα Βαλκάνια, το οποίο επηρεάζει τη χώρα μας από χθες, κατά τη διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών της Πέμπτης 07/05 κινήθηκε νοτιότερα και προκάλεσε βροχές στα βόρεια και στη συνέχεια στα κεντρικά τμήματα της χώρας μας.

Η θέση του ψυχρού μετώπου στις 09:10 της Πέμπτης 07/05, εντοπίζεται στη δορυφορική εικόνα (Εικόνα), όπως την επεξεργάστηκε η μετεωρολογική ομάδα πρόγνωσης του Meteo.gr και παρουσιάζεται στη συνέχεια.

pinakas meteo17
Η θέση του ψυχρού μετώπου, όπως διακρίνεται από το μετεωρολογικό δορυφόρο, στις 09:10 τοπική ώρα της Πέμπτης 07/05/2020.

Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης 07/05, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζονται στον Πίνακα 1, ο οποίος ακολουθεί.
pinakas meteo18
Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 της Πέμπτης 07/05/2020.

Παράλληλα, κατά το πέρασμα του μετώπου κατεγράφησαν μεγάλες ριπές ανέμου, με την έντασή τους να φτάνει τα 97 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου. Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης 07/05, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζονται στον Πίνακα 2.
pinakas meteo19
Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 της Πέμπτης 07/05/2020.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, την Πέμπτη 07/05 οι τοπικές βροχές που σημειώνονται στα κεντρικά σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια τμήματα και έως το τέλος της ημέρας θα σταματήσουν και εκεί. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη, όπου τις θερμές ώρες προβλέπονται τοπικοί όμβροι. Οι βροχές στην Πελοπόννησο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά (Χάρτης). Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.
pinakas meteo20
Τα αναμενόμενα ύψη βροχής για τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 07/05/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ