Ο πόλεμος Παγκοσμιοποίησης έναντι εθνών με απόκρυψη στοιχείων για Τράμπ – Τζόνσον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Διαβάζουμε για τις ΗΠΑ εδώ και καιρό πως έχουν την πρωτιά στους θανάτους της επιδημίας του κορονοϊού. Πράγματι αυτή τη στιγμή που γράφω το άρθρο, οι ΗΠΑ σε απόλυτους αριθμούς εμφανίζουν 72.271 νεκρούς. Και η Βρετανία είναι πλέον δεύτερη με 29.427 θανάτους.
Όμως αυτή η εικόνα που αναπαράγεται διαρκώς από τα παγκοσμιοποιητικά μίντια είναι εντελώς λανθασμένη. Γιατί υπάρχει μια άλλη που είναι σαφώς πιο έγκυρη επιστημονικά.
Κανονικά η σύγκριση ανάμεσα στις χώρες πρέπει να γίνεται μόνο με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Γιατί αν δεν μπαίνει το στοιχείο του πληθυσμού δεν μιλάμε καν για σύγκριση. Μόνο χρησιμοποιώντας το στοιχείο του πληθυσμού θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκρίσεις μεταξύ ποσοστών θνησιμότητας και να δούμε την πραγματική εικόνα.
Δέστε τώρα πόσες ανατροπές θα βλέπαμε αν ακολουθούσαμε αυτή τη μέθοδο. Χρησιμοποιώ τον παρακάτω πίνακα με στοιχεία της 5ης Μαΐου.
https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/
Η Βρετανία θα ερχόταν 4η (αντί για 2η) με 432,16 θανάτους ανά εκατομμύριο. Οι ΗΠΑ θα ερχόταν 9η χώρα (αντί για 1η) με 210,37 θανάτους!!!!
Και ποιες θα ήταν οι τρεις πρώτες χώρες;
Μα τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώτο το Βέλγιο με 693,74 νεκρούς ανά εκατομμύριο, δεύτερη η Ισπανία με 544,22 και τρίτη η Ιταλία με 481,19.
Δεν συμφέρει όμως τον παγκοσμιοποιητικό τύπο να πλήξει την εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι θάβεται το γεγονός ότι οι τρεις πρώτες χώρες σε συχνότητα θανάτων είναι στην πράξη τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ότι πρώτη χώρα είναι το Βέλγιο, στο οποίο οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η έδρα της Κομισιόν. Επιπλέον στις πρώτες 8 χώρες, οι 7 είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή η πραγματική εικόνα λοιπόν θάβεται από τα παγκοσμιοποιητικά μίντια τα οποία υπερπροβάλουν την πρωτιά των ΗΠΑ σε απόλυτο αριθμό θανάτων για να πλήξουν τον αντιπαγκοσμιοποιητή Τραμπ. Χωρίς να επισημάνουν ως θα όφειλαν ότι σε ποσοστό θνησιμότητας οι ΗΠΑ είναι μόλις 9η χώρα. Με τον ίδιο τρόπο θάβουν και τον Τζόνσον επειδή είναι ο πρωταγωνιστής του Brexit.
Πρόκειται περί άθλιας προπαγάνδας, μιας μόνο από τις πολλές που χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν Τραμπ και Τζόνσον σε αυτό το διάστημα.
Ας δούμε ένα ακόμη παράδειγμα, στο οποίο η προπαγάνδα αντέστρεψε κυριολεκτικά την πραγματικότητα. Στις 31 Iανουαρίου ο Τραμπ ανακοίνωσε πως σταματάει τις πτήσεις από την Κίνα προς τις ΗΠΑ. Η έγκαιρη του αυτή αντίδραση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού θάβεται όμως σήμερα από το διεθνή τύπο όπως θάβεται και ότι τα διεθνή μίντια τον επέκριναν τότε γι’ αυτό το μέτρο!
Όσοι μιλούν για μεγάλες ευθύνες Τραμπ στην εξάπλωση της επιδημίας βολικά ξεχνάνε επίσης πως στις αρχές Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Αυστραλίας (που επίσης ανέστειλε τις πτήσεις) πως υποκινούσαν “φόβο και στιγματισμό” επειδή αρνούντουσαν να δεχτούν ταξιδιώτες από την Κίνα. Επέμενε πως “δεν υπάρχει κανένας λόγος για μέτρα που επεμβαίνουν στα διεθνή ταξίδια και το εμπόριο χωρίς να είναι απαραίτητα”.
Ο διεθνής τύπος ξεχνάει επίσης να αναφέρει πως τότε έσκιζαν τα ρούχα τους από οργή οι παγκοσμιοποιητές Δημοκρατικοί για την αναστολή των πτήσεων που ανακοίνωσε ο Τραμπ. Η Νάνσι Πελόζι μάλιστα επισκέφθηκε την Τσάινα Τάουν στις 24 Φεβρουαρίου για να εκδηλώσει τη συμπαράσταση της στους Κινέζους που δήθεν έπληξε ο Τραμπ. Παρότρυνε τότε τουρίστες και τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο να μην φοβούνται να επισκεφτούν την Τσαινατάουν εξαιτίας των φόβων για τον κορονοϊό.
https://www.nbcbayarea.com/news/local/nancy-pelosi-visits-san-franciscos-chinatown/2240247/
Θυμίζω επίσης πως όλο το Φεβρουάριο, επώνυμοι Δημοκρατικοί όπως η Πελόζι, ο Μπάιντεν, ο Σούμερ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ντε Μπλάζιο, δήλωναν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ιό και κατηγορούσαν τον Τραμπ ως ακραίο και ρατσιστή για την αντίδρασή του να κλείσει τα σύνορα και να βάλει Αμερικανούς σε καραντίνα. Έλεγαν μάλιστα στους κατοίκους της Νέα Υόρκης να «βγαίνουν έξω και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος». Αυτά σε αγαστή συμφωνία με τα παγκοσμιοποιητικά μίντια.
Και ξαφνικά η κασέτα με το παραμύθι αλλάζει. Παρουσιάζεται ότι ο Τραμπ ήταν ο ένας και μοναδικός που δεν πήρε στα σοβαρά τον ιό (βάσει δηλώσεων που συχνά αποτελούν προϊόν μοντάζ), ενώ ουσιαστικά συνέβη το αντίθετο. Οι αντίπαλοι του καλλιεργούσαν πολύ μεγαλύτερο κλίμα εφησυχασμού ενώ αρχικά αποδοκίμασαν με σφοδρότητα τα όποια μέτρα του Τραμπ κατά της εξάπλωσης!!!
Κάπως έτσι αγαπητοί αναγνώστες φιλοτεχνείται η εικόνα ενός Τραμπ δολοφόνου. Βλέπετε οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ πλησιάζουν και το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί και τα παγκοσμιοποιητικά μίντια έχουν λυσσάξει να απαλλαγούν από την άνθρωπο που αμφισβήτησε την παγκοσμιοποίηση και τις κλίκες που την προωθούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και του αμερικανικού λαού.
Να απαλλαγούν από τον άνθρωπο που τόλμησε να ξιφουλκήσει εναντίον τους μέσα στην έδρα του παγκοσμιοποιητή ΟΗΕ και να δηλώσει πως: “Το μέλλον δεν ανήκει στους παγκοσμιοποιητές, ανήκει στους πατριώτες. Κοιτώντας αυτό το μεγάλο και υπέροχο πλανήτη, η αλήθεια είναι απλούστατη για να τη δει κανείς. Αν θέλετε ελευθερία, να είστε περήφανοι για τη χώρα σας. Αν θέλετε δημοκρατία υποστηρίξτε την εθνική σας κυριαρχία. Και αν θέλετε ειρήνη αγαπάτε το έθνος σας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ