22/09/2021

Σε πλήρες αδιέξοδο η παραγωγή πετρελαίου στον Πρίνο

Παρέμβαση από την κυβέρνηση ζητά η ENERGEAN

Η Energean βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είναι προφανές ότι το πρόβλημα απασχολεί σοβαρά την κυβέρνηση: ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του Περιβαλλοντικού Νομοσχεδίου…
Τα νούμερα για τον Πρίνο είναι, δυστυχώς, αμείλικτα αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean από το 2008 έχει επενδύσει πάνω από 450 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα λειτουργίας ήταν πάνω από 520 εκατ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα, τα συνολικά έσοδα ήταν 570 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η Energean έχει μπει μέσα περί τα 400 εκατ. ευρώ από τον Πρίνο όλο αυτό το διάστημα.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DgBwMDSkdnY&w=711&h=400]
Βεβαίως οι επενδύσεις που έγινα ωφέλησαν την εταιρεία, αφού επιτεύχθηκε η μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων του Πρίνου από τα 2 εκατ. βαρέλια το 2007 στα 95 εκατ. βαρέλια βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα φέτος και η Energean αναδείχθηκε σταδιακά σε έναν σημαντικό “παίκτη” στη Μεσόγειο. Ωστόσο, η συνεχής οικονομική αιμορραγία έχει πια χτυπήσει “κόκκινο” ενώ την χαριστική βολή έδωσε η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου με πτώση πάνω από 70% φέτος, κάτι που αναγκάζει την εταιρεία να πουλά την παραγωγή ακόμη και κατά 60% κάτω του κόστους!
Πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους τοπικούς εταίρους της Καβάλας, παρουσιάζοντάς τους πως ακριβώς έχει η κατάσταση και επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατο να διατηρηθεί εν λειτουργία ο Πρίνος με τα όπως είναι σήμερα. Είναι δεδομένο ότι τόσο η εταιρεία όσο και η κυβέρνηση επιδιώκουν να βρεθεί λύση ώστε να παραμείνει σε λειτουργία ο Πρίνος με βιώσιμο τρόπο και σχήμα.
ENA CHANNEL GREECE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ