Οι μεγάλες επενδύσεις του Άδωνι μένουν στα λόγια. Αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών στην ανεργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

thumbnail p25811

Εφιαλτικό μέλλον βλέπουν 9 στους 10 έλληνες, Θεωρώντας ανεπαρκή τα μέτρα για την οικονομία. Η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους 17 μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, είχε οΆδωνις Γεωργιάδης προτού πιάσει τη… μεζούρα! Όλοι περιμένουν, βέβαια, τη στιγμή που ο υπουργός Ανάπτυξης θα περάσει από τα λόγια στις πράξεις, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αρχίσει ούτε μία νέα μεγάλη επένδυση (στο Ελληνικό οι μπουλντόζες ακόμη αγνοούνται).

Προς το παρόν, ο υπουργός δηλώνει ικανοποιημένος από το κλίμα της συζήτησης, τονίζοντας ότι οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να επισκεφτούν την Ελλάδα μόλις αρθούν τα μέτρα της καραντίνας, έτσι ώστε να αρχίσουν πιο ουσιαστικές επαφές για τη συμμετοχή τους σε διάφορα επενδυτικά σχήματα.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, συμμετείχαν διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη σημαντικών αμερικανικών εταιρειών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του American-Central European Business Association Ερικ Στιούαρτ. Πρόκειται για τις εταιρίες Oshkosh Defense, American Science & Engineering, Amgen, Bell-Textron, Boeing, ExxonMobil, General Electric, Jacobs, L3Harris, Lockheed Martin, Medtronic, MetLife, Merck, Motorola Solutions, Phillip Morris International, S2 Global και Raytheon.

Μετά την τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Ανάπτυξης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης έπιασαν τη… μεζούρα. Συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά και τον δήμαρχο της Καλλιθέας Δημ. Κάρναβο, φορώντας τις μάσκες τους, επισκέφτηκαν καταστήματα εστίασης της περιοχής και άρχισαν να… μετρούν αποστάσεις. Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, φυσικά, προκάλεσαν πολλά και ποικίλα σχόλια.

https://www.newsbreak.gr/politiki/97361/megales-ependyseis-adoni/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ