Και επίσημα τρεις φορές την εβδομάδα από δω και πέρα η ενημέρωση για τον κορονοϊό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία κορονοϊού από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας, λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα. Στη σημερινή ενημέρωση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Από εδώ και στο εξής Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή θα γίνονται πλέον οι ενημερώσεις (έναρξη από την Κυριακή 10 Μαΐου). Εάν υπάρξει λόγος θα γίνουν και έκτακτες ενημερώσεις, ενώ θα βγαίνει ημερήσιο δελτίο από το υπ. Υγείας.
Όπως ανέφερε ο κ.Τσιόδρας:
Στη χώρα σημειώθηκαν 13 νέα κρούσματα σήμερα με σύνολο 2.691. Το 55% είναι άνδρες.
Δύο νέοι θάνατοι στη χώρα, με σύνολο 150.
Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 32 πολίτες, με διάμεση ηλικία τα 67 χρόνια.
Ογδόντα πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Έχουν ελεγχθεί 94.991 κλινικά δείγματα.
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι λόγω των εποχιακών αλλεργιών που εμφανίζουν μερικά συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού, ανέφερε ότι το κοκκίνισμα των ματιών, η φαγούρα, το φτάρνισμα είναι τα πρώτα σημάδια αλλεργιών.
Μυαλγίες και κόπωση που εμφανίζονται στις αλλεργίες θέλουν χρόνο να εμφανιστούν, ενώ στις περιπτώσεις του κορονοϊού εμφανίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η επικοινωνία με γιατρό.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα εμβόλια για τη φυματίωση και την ιλαρά, έχουν δείξει ότι βοηθούν, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι έρευνες. Για τα σχολεία τόνισε πως οι εισηγήσεις γίνονται με βάση την αξιολόγηση στοιχείων και παραμέτρων για την πορεία της πανδημίας και σχολίασε ότι όσο καλύτερα εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα υγιεινής, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η αισιοδοξία για τη συνέχεια. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι είμαστε σε επιφυλακή και προσέχουμε τη συμπεριφορά μας.
Ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης άνοιξε τη διαδικασία της ενημέρωσης με την έκφραση συλλυπητηρίων για το θάνατο του Δ. Κρεμαστινού, λέγοντας: «Ο Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός εκτός από σπουδαίος επιστήμονας πρωτοποριακό για την εποχή του έργο και πολιτικός, άφησε και το αποτύπωμα του και στο χώρο της υγείας, υπηρετώντας με πίστη και υπευθυνότητα το υπουργείο Υγείας και αφήνοντας το αποτύπωμά του με σημαντικά έργα, όπως είναι η λειτουργία των καρδιολογικών κλινικών στη χώρα».
Ανάλογη δήλωση έκανε και ο κ. Τσιόδρας, το ίδιο έπραξε και ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν το ένα από τα δύο θύματα του κορονοϊού, που κατέγραψε η χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι η ελληνική κοινωνία συμπεριφέρεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αυτό έχει οδηγήσει σε ένα καλό αποτέλεσμα. Σχολίασε ότι μπορεί να πάμε πάλι πίσω, φέρνοντας σαν παράδειγμα το πρόωρο άνοιγμα επιχειρήσεων που επιχείρησαν ορισμένοι επιχειρηματίες, με καταγραφή 18 παραβάσεων και 19 συλλήψεων για το θέμα αυτό το τελευταίο τετραήμερο, ενώ το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν δύο κάφε-μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα.
πηγή: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ