Άννα Μεθυμάκη: Επί 4 χρόνια έδινε αγώνα να αποτρέψει σκάνδαλο και τελικά δικαιώθηκε. Μπράβο της.

Μία πραγματικά ύποπτη υπόθεση, που εντέλει δεν προχώρησε λόγω της κυρίας Μεθυμάκη και του αγώνα των εργαζομένων στην περιφέρεια Αττικής. Με νέα συγκριτικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται πως κάποιοι παρουσίασαν ακόμα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο διογκωμένη κατά πολλά εκατομμύρια την αντικειμενική αξία του κτιρίου, με σκοπό να αγοραστεί από την περιφέρεια Αττικής σε διαγωνισμό στον οποίο υπήρχε μόνο ένας συμμετέχοντας! Τι έγραψε η Άννα Μεθυμάκη στον προσωπικό της λογαριασμό:

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, με νέα απόφασή της (5/5/2020), ανεκάλεσε παλαιότερη απόφαση για την αγορά του κτιρίου Συγγελίδη (πρώην ΟΠΑΠ, Περιστέρι), ως έδρα των Κεντρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και ματαίωσε τον σχετικό διαγωνισμό.
Η αντίθεσή μου για την εν λόγω αγορά, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, έχει εκφραστεί επανειλημμένα, σε όλες τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, από το 2016 μέχρι σήμερα, στις οποίες συμμετείχα και αφορούσαν το θέμα αυτό.
Ήταν για μένα ένας μεγάλος προσωπικός αγώνας και χαίρομαι ιδιαίτερα που φτάσαμε στη σημερινή νέα απόφαση ανάκλησης, που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την αγορά ενός ακριβού κτιρίου και εκτός των χωρικών ορίων της διακήρυξης.
Είχα επισημάνει ότι το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται εκτός του γεωγραφικού κέντρου της Περιφέρειας, έχει δύσκολη πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόσο για τους πολίτες, τους εργαζόμενους αλλά και για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Επιπλέον, το τίμημα της μοναδικής προσφοράς ήταν εξαρχής πολύ υψηλό. Όπως αποδείχτηκε τελικά, η διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και αγοραίας αξίας, ήταν σχεδόν υπερδιπλάσια (75%) από αυτήν που είχε παρουσιαστεί (35%) στην εισήγηση προς το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Χαίρομαι που δικαιώνομαι σ’ ένα θέμα, που έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από την αρχή με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους πολίτες της Περιφέρειας και στην κοινή λογική. Δεν θα σταματήσω ν’ αγωνίζομαι για το συμφέρον των πολιτών της Περιφέρειάς μου.
ΑΝΝΑ ΜΕΘΥΜΑΚΗ
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ