Είναι δυνατόν; Πληροφορίες για αναβολή της μεγάλης άσκησης «Καταιγίδα» λόγω …κορονοϊού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1 image 4 1

Εδώ και ημέρες διατυμπανίζεται προς πάσα κατεύθυνση η μεγάλη στρατιωτική αυτή άσκηση που θα αποδείξει την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή. Άσκηση η οποία είχε σχεδιαστεί εν μέσω πανδημίας, δεν έγινε δηλαδή κάποια απροσδόκητη αλλαγή στο σκηνικό για να επηρεαστεί η διεξαγωγή της. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής λοιπόν, και ενώ όλα ήταν έτοιμα, ο στόλος ειδικά πανέτοιμος για την τέλεση της άσκησης, θέλουν την περιβόητη “καταιγίδα” να αναβάλλεται λόγω κορονοϊού! Εάν λοιπόν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα. Ο κορονοϊός υπήρχε και όταν σχεδιαζόταν η άσκηση. Υπήρχε φυσικά και όταν διαφημιζόταν η άσκηση με δημοσιεύματα και διθυράμβους, ότι θα γινόταν η νύχτα – μέρα στο Αιγαίο.

Άρα το θέμα του κορονοϊού ήταν γνωστό, είχε αξιολογηθεί και φυσικά δεν αποτελούσε πρόβλημα για τις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Ολυμπία, το στράτευμα είναι απολύτως θωρακισμένο από την πανδημία, είναι ετοιμοπόλεμο και σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Σε αντίθεση φυσικά με τους τούρκους οι οποίοι ακύρωσαν την μεγάλη άσκηση τους λόγω κορονοϊού αλλά και των τρομερών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ενώ λοιπόν η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να αποδείξει την παντοκρατορία της, την συγκεκριμένη μάλιστα στιγμή, η άσκηση φέρεται να ακυρώνεται! Και μάλιστα με μία απαράδεκτη δικαιολογία. Τον κορονοϊό.

Εφόσον λοιπόν οι πληροφορίες ισχύουν, κάποιος πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την ακύρωση της και όχι φυσικά να τα φορτώσει στην πανδημία. Διότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, φαίνεται σαν κάποιοι να θέλουν να δώσουν χείρα βοηθείας στον Ερντογάν, ή ακόμα χειρότερα, να τον φοβούνται! Διότι η ακύρωση της άσκησης χωρίς προφανή λόγο, μόνο ως δώρο στον Ερντογάν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ο ίδιος υποχρεώθηκε να ακυρώσει την άσκηση από τη δική του πλευρά, για τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που έχει. Προβλήματα που όμως δεν αφορούν τον ελληνικό στρατό ο οποίος είναι πανέτοιμος. Και επειδή η τουρκική ακύρωση της άσκησης έχει γίνει εδώ και πολλές ημέρες, ούτε η θεωρία του FairPlay ισχύει, διότι μέχρι χθες φουσκώναμε από εθνική υπερηφάνεια ενόψει της άσκησης, όταν η τουρκική είχε ήδη ακυρωθεί.

Αναμένουμε λοιπόν πειστικές απαντήσεις, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την ακύρωση της άσκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ