"Η Ελλάδα εγκατέλειψε τα Ίμια", λένε οι Τούρκοι! Θα το διαψεύσει κανείς;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκική προπαγάνδα, ή γεγονός, αυτό που ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ; Η Ελλάδα έχει όντως παρατήσει τα Ίμια; Θα βγει κανείς επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση να το διαψεύσει, ή η σιωπή θα είναι η απάντησή μας;

Το ότι αυτό το τουρκικό δημοσίευμα έρχεται μαζί με τις πληροφορίες για αναβολή της ελληνικής άσκησης “ΚΑΤΑΙΓΙΣ” στο Αιγαίο, είναι τυχαίο; Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους τα πράγματα η ηγεσία της χώρας.
Τι αναφέρουν İhlas Haber Ajansı (İHA) και Türkiye Gazetesi:
“Έλληνες στρατιώτες σταμάτησαν να επισκέπτονται τους βράχους Kardak (σ.σ. τα Ίμια στα τουρκικά), 2 μίλια μακριά από το Bodrum. Διαπιστώθηκε ότι η τουρκική ακτοφυλακή και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό φρουρούσαν την περιοχή 24 ώρες την ημέρα, ενώ η ελληνική ακτοφυλακή δεν επισκέφτηκε τους βράχους Kardak για μήνες.
Η ελληνική ακτοφυλακή, η οποία παραβιάζει τα σύνορα με είσοδο στα τουρκικά χερσαία ύδατα για 26 χρόνια, πέρασε τους βράχους Καρντάκ φέτος και έκανε πολύ λίγες παραβάσεις στα σύνορα. Η ελληνική ακτοφυλακή που εισέρχεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα παραβιάζοντας τα σύνορα σχεδόν κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια, δεν έχει έρθει στην περιοχή για μήνες.
Η τουρκική ακτοφυλακή και τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν φεύγουν από την περιοχή, παρόλο που η ελληνική ακτοφυλακή δεν έρχεται πια στα βράχια Καρντάκ. Ενώ το νησί παρακολουθείται 24 ώρες από το παρατηρητήριο που είναι χτισμένο στο νησάκι Çavuş Adası (σ.σ. περίπου ένα μίλι μακριά από τα Ίμια σύμφωνα με την hurriyetdailynews), η ακτοφυλακή συνεχίζει από τη θάλασσα όλη την ημέρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ