19/09/2021

Τραγικοί: Η πλακέτα για τους δολοφονημένους της Marfin, είχε τοποθετηθεί από τον Νικήτα Κακλαμάνη εδώ και 10 χρόνια!

Άμεση ήταν η απόφαση του τότε δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, που αγνόησε με πρωτοφανή αναισθησία ο διάδοχος του Γιώργος Καμίνης!

Όταν η προπαγάνδα ξεπερνά και την πλέον οργουελική φαντασία. Όντως θα ήταν τραγικό για ένα κράτος που είναι ανίκανο να συλλάβει τους δολοφόνους αθώων ανθρώπων, να μην είχε την ευθιξία τουλάχιστον να τους τιμήσει έστω και με μία πλακέτα. Όμως αυτό δεν συνέβει. Αντιθέτως, ο τότε δήμαρχος αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είχε τοποθετήσει αμέσως πλακέτα στην μνήμη των θυμάτων, Όπως προκύπτει από την επιστολή – ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε, η οποία όμως αποκαλύπτει και κάτι άλλο. Ότι ο μετέπειτα δήμαρχος Καμίνης, ομοϊδεάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου, δεν είχε την ευθιξία να μετακινήσει την πλακέτα από το δίπλα κτήριο που είχε τοποθετηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κατεστραμμένου από την πυρκαγιά κτιρίου της τότε Marfin.

Όπως μάλιστα πολύ σωστά παρατηρεί ο Γιώργος Λακόπουλος στο ανοιχτό παράθυρο, Ακόμη και σε ό,τι αφορά την πλάκα με τα ονόματα των θυμάτων υπήρξε λαθροχειρία:

Τοποθετήθηκε το 2010 από τον τότε δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, μόλις μια εβδομάδα μετά τον εμπρησμό.

Ευλόγως τότε μπήκε στο διπλανό κτίριο- αφού το καμένο ήταν υπό αναστήλωση.

 Όταν αργότερα καταστράφηκε και το διπλανό ο Γιώργος Καμίνης, ως διάδοχος του Κακλαμάνη αμέλησε να τη μετακινήσει. 

Αυτό ακριβώς έκανε ο σημερινός δήμαρχος: ολοκλήρωσε την απόφαση Κακλαμάνη, χωρίς καμία αναφορά σ’ αυτόν. Και πάντως δεν ήταν  κυβερνητική πράξη.

Δείτε τώρα και την επιστολή που είχες στείλει το 2013 ο τότε υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, εγκαλώντας τον κύριο Καμίνη για την πρωτοφανή αναισθησία του, να μην τοποθετήσει την πλακέτα στην θέση για την οποία είχε κατασκευαστεί.

Συνεπεία αυτών, ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε νέα επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, γράφοντας:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της από 13-11-2013 επιστολής μου με θέμα την ανάγκη να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών της MARFIN, επανέρχομαι για το ίδιο ζήτημα, με αφορμή σχετική επικοινωνία που είχα με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων με ενημέρωσε ότι επί δημαρχίας του και ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2010, ελήφθη ομόφωνη απόφαση «για την τοποθέτηση πλακέτας στο σημείο της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της τράπεζας MARFIN, που να εκπέμπει μήνυμα καταδίκης των συμβάντων και της βίας που ασκήθηκε, με υπογραφή Δήμου Αθηναίων και το σήμα του Δήμου».

Ως εκ τούτου δεν απαιτείται λήψη νέας απόφασης ή επικαιροποίηση της τότε ληφθείσας, αλλά μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίησή της. 

Θεωρώ ότι ήδη έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα η απόδοση του απαιτούμενου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της MARFIN. 

Η σημερινή συγκυρία, ιδιαίτερα μετά το σοκ που προκλήθηκε στην ελληνική κοινωνία από τις στυγνές δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, καθιστά την υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων όχι μόνο επίκαιρη, αλλά και επιβεβλημένη.  

Η υπενθύμιση, με κάθε δυνατό τρόπο, της ανάγκης για ομόθυμη καταδίκη της βίας, για διαφύλαξη της δημοκρατίας και για σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ιδίως εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας. 

Με εκτίμηση

Ο Υπουργός Εσωτερικών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ